Tuduhaké menu pokok
Gemeente Hillegom
Flag of Hillegom.svg Wapen hillegom.jpg
Gendéra Hillegom Lambang Hillegom

LocatieHillegom.png

Hillegom ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Zuid-Holland
Jembar: 13,48 km²
Padunung: 20.364 (1 November 2007)
Situs wèb resmi: http://www.Hillegom.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): A. Mans

Hillegom iku gemeente ing provinsi Zuid-Holland utawa Holland Kidul, Walanda. Hillegom iku papané ana ing tlatah kembang umbi Walanda. Jeneng Hillegom iku dijupuk saka jenengé siji biara sing mbiyèn ana ing kéné lan jenengé Hijlighem.

Latar wuriBesut

 
Tegal kembang tulip ing Hillegom

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku saka 12 provinsi Walanda lan sing cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi. Dadi provinsi iku antara nagara lan gemeente.

Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga gemeente ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mangkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh gemeente sing ukurané sedheng.

Pranala njabaBesut