Tuduhaké menu pokok
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Leidschendam-Voorburg vlag.svg Coat of arms of Leidschendam-Voorburg.svg
Gendéra Leidschendam-Voorburg Lambang Leidschendam-Voorburg

LocatieLeidschendam-Voorburg.png

Leidschendam-Voorburg ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Zuid-Holland
Jembar: 35,68 km²
Padunung: 73.004 (1 Dhésèmber 2006)
Situs wèb resmi: http://www.Leidschendam-Voorburg.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): J.W. van der Sluijs

Leidschendam-Voorburg iku gemeente ing provinsi Zuid-Holland utawa Holland Kidul, Walanda. Gemeente iki siji kutha satelit Den Haag. Sadurungé taun 2002, Leidschendam-Voorburg iku minangka gemeente mardika Leidschendam lan Voorburg. Nanging loro-loroné manunggal amarga wedi yèn dicaplok Den Haag. Wusanané sawatara wewengkon Leidschendam sida dicaplok Den Haag.

Latar wuriBesut

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku provinsi ing Walanda kanthi cacahé sing ndunungi gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi. Dadi provinsi iku antara nagara lan gemeente.

Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga gemeente ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mangkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh gemeente sing ukurané sedheng.

Pranala njabaBesut