Tuduhaké menu pokok
Gemeente Zoetermeer
Vlagzoetermeer.jpg Wapenzoetermeer.jpg
Gendéra Zoetermeer Lambang Zoetermeer

LocatieZoetermeer.png

Zoetermeer ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Zuid-Holland
Jembar: 37,06 km²
Padunung: 119.191 jiwa (1 November 2007)
Situs wèb resmi: http://www.zoetermeer.nl
Pulitik
Walikutha: Jan Waaijer (parté CDA)

Zoetermeer iku gemeente ing provinsi Zuid-Holland (Holland Kidul), Walanda. Zoetermeer iku jatiné kutha satelit Den Haag lan persis wewatesan karo kutha iki ing sisih kulon. Zoetermeer ambané 37,06 km² lan kang ndunungi ana 119.191 ing 1 November 2007.

ÉtimologiBesut

Jeneng Zoetermeer iku ing basa Walanda tegesé "Tlaga Tawar" utawa "Tlaga Legi". Déning wong Zoetermeer dhéwé jeneng kutha iki kerep dipertal dadi Sweet Lake City ing basa Inggris dhedhasar Salt Lake City ing Nevada, Amérikah Sarékat. Nanging jeneng iki dudu jeneng resmi.

SajarahBesut