Kabupatèn Ende

kabupatèn ing provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia
Kabupatèn Ende
120px
Lambang Ende
Sesanti: "---"
Barkas:Lokasi Nusa Tenggara Wétan Kabupatèn Ende.svg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Ende
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

19 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Katulik, Protèstan, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Ende iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Ende iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

GéografiBesut

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Ende ketata saking 19 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Detukeli
  2. Detusoko
  3. Ende Selatan
  4. Ende Tengah
  5. Ende Timur
  6. Ende Utara
  7. Ende
  8. Kelimutu
  9. Kotabaru
  10. Lio Timur
  11. Magekoba utawa Maurole
  12. Maukaro
  13. Nanga Panda
  14. Ndona Timur
  15. Ndona
  16. Pulau Ende
  17. Wewaria
  18. Wolowaru
  19. Wolojita

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Provinsi Nusa Tenggara Wétan