Kutha Lhokseumawe

kutha Lhokseumawe provinsi Acèh, Indonésia

Kutha Lhokseumawe iku siji kutha ing provinsi Acèh, Indonésia. Kutha iki dumunung persis ing tengah-tengah jalur wétan Sumatera.Dumunung antarané Banda Acèh lan Medan, saéngga kutha iki dadi jalur distribusi lan dedagangan wigati tumrap Acèh.

{{{jeneng}}}
Lambang Kutha Lhokseumawe
Lambang Kutha Lhokseumawe
Moto: Bandar Silaturrahmi


Peta lokasi Kutha Lhokseumawe
Peta lokasi Kutha Lhokseumawe di Acèh
Koordinat: 04°54'–05°18' LU dan 96°20'–97°21' BT
Propinsi Acèh
Tanggal peresmian 21 Juni 2001
Pamaréntahan
 - APBD 550 milyar
Luas 181 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 220.054 Jiwa [1]
 - Kepadatan 998
Démografi
 - Kode area telepon 0645
Pembagian administratif
 - Kecamatan 4
Simbol khas daerah
Situs web http://www.lhokseumawekutha.go.id/

Koordinat: 5°7′N 97°3′E / 5.117°N 97.050°E / 5.117; 97.050

Lhokseumawe iku uga duwèni pabrik pupuk sing jenengé Pupuk Iskandar syah. sak liyané pupuk ing wewengkon Lhokseumawe iku uga duwé pengeboran lenga sing mbiyantu kanggo PAD Lhokseumawe minangka sing nyokong pertumbuhan ékonomi ing laladan Lhokseumawe.

AdministrasiBesut

Kacamatan Jembar Cacah Désa/Kalurahan
Banda Sakti 11,24 km² 18
Blang Mangat 56,12 km² 22
Muara Dua 57,80 km² 17
Muara Satu 55,90 km² 11

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut

Acèh

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia