Kabupatèn Nagan Raya

kabupatèn ing provinsi Acèh, Indonésia

Kabupatèn Nagan Raya iku siji kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Kutha krajané Suka Makmue, sing dunungé watara 287 km utawa 8 jam lelunga saka Banda Acèh. Kabupatèn iki madeg miturut UU Nomor 4 Taun 2002, tanggal 2 Juli 2002 minangka asil pamekaran Kabupatèn Acèh Kulon.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Nagan Raya
Lambang Kabupatèn Nagan Raya
Moto: -


Peta lokasi Kabupatèn Nagan Raya
Peta lokasi Kabupatèn Nagan Raya di Acèh
Koordinat: -
Propinsi Acèh
Tanggal peresmian 10 April 2002
Pamaréntahan
 - Bupati Drs. T. Zulkarnaini
 - DAU -
Luas 3.928 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 144.944 [1]
 - Kepadatan 37
Démografi
 - Kode area telepon 0655
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web -

Koordinat: 4°10′N 96°30′E / 4.167°N 96.500°E / 4.167; 96.500

Wates wewengkonBesut

ing sisih lor karo: Kabupatèn Acèh Tengah lan Kabupatèn Acèh Kulon
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Acèh Barat Daya lan Samudra Indonésia
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Acèh Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Gayo Lues sarta Kabupatèn Acèh Barat Daya

KacamatanBesut

  1. Kacamatan Beutong
  2. Kacamatan Darul Makmur
  3. Kacamatan Kuala
  4. Kacamatan Seunagan
  5. Kacamatan Seunagan Timur
  6. Kacamatan Tadu Raya
  7. Kacamatan Kuala Pesisir
  8. Kacamatan Suka Makmue

RéferènsiBesut

SumberBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Kabupatèn Nagan Raya

Acèh

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia