Kabupatèn Acèh Kidul-Kulon

kabupatèn ing provinsi Acèh, Indonésia

Kabupatèn Acèh Kidul-Kulon iku Kabupatèn ing Acèh, Indonésia. Kabupatèn iki resmi madeg sawisé sah Undhang-Undhang Républik Indonésia Nomer 4 Taun 2002.

Kabupatèn Acèh Kidul-Kulon
Lambang-abdya.jpg
Lambang {{{nama}}}
Moto: Sapeu Kheun Sahoe Langkah


{{{peta}}}
Peta lokasi {{{nama}}} di Acèh
Koordinat:
Propinsi Acèh
Tanggal peresmian 10 April 2002
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0659
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.abdya.go.id/

GéografiBesut

Wewengkon iki kalebu gugusan pagunungan Bukit Barisan.

Wates WewengkonBesut

ing sisih lor karo: Kabupatèn Gayo Lues
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Acèh Kidul lan Samudra Indonésia
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Nagan Raya
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Gayo Lues

ÉkonomiBesut

Acèh Kidul-Kulon ngandelaké sèktor tetanèn lan dedagangan kanggo kelangsungan perekonomian. Bab iki dijurung déning posisiné kang strategis ing jalur dagang kawasan kulon Acèh, mligi kutha Blangpidie kang wiwit jaman biyèn dadi punjer perdagangan ing pasisir kulon Acèh.

KacamatanBesut

Acèh Kidul-Kulon nyakup wewengkon kacamatan:

Potensi AlamBesut

PerkebunanBesut

Potensi wewengkon 32.417 Ha, areal Taman 11.850 Ha, cadhangan areal 20.567 Ha

PertanianBesut

Potensi wewengkon 21.296 Ha, areal taman 16.450 Ha, cadhangan areal 4.846 Ha

KehutananBesut

Hutan lindung 31.375 Ha, Taman Nasional Gunung Leuser 62.400 Ha, Alas Prodhuksi Winates 36.165 Ha

PerikananBesut

  • Dharat: Buing Daya Air Payau 10 Ha, Buing Daya Air Tawar 20 Ha
  • Segara/Tlaga/Kali: Keramba 5 unit (kali)

PariwisataBesut

Wisata Alam Gosong Sangkalan, Taman Wisata Cemara Indah, Wisata Pasisir Kuala. Pariwisata Gunung: Bendungan irigasi Krueng Susoh Blang Pidie, Marga Satwa Leuser (Pucuk Kila)

PertambanganBesut

Kabupatèn Acèh Kidul-Kulon duwé potensi sumber daya mineral kang cukup sugih, ing antarané Bijih Besi, Pasir Zirkon lan Galena. Uga ana batuan minangka bahan baku pupuk mineral. Nanging nganti saiki isih durung dimanfaayaké kanthi maksimal kanggo ngundhakaké kasejahtraan masarakat.

BupatiBesut

Bupati defenitif pisanan asil pamilihan kepala laladan kanthi langsung ya iku Akmal Ibrahim, SH lan Wakil Bupati Ir. Syamsurizal, M.Si mangsa bekti 2007-2012 kang dilantik déning gubernur Acèh Drh. Irwandi Yusuf nggantèkaké Pejabat Bupati Drs. H. Azwar Umri nggantèkaké Drs. H. T. Burhanudingn Sampe kang sadurungé diwengku déning Nasir Hasan kang nggantèkaké Baharudingn, S.Sos, MM minangka Bupati pisanan kang dilantik gubernur Acèh Ir. H. Azwar Abubakar tanggal 18 Fèbruari 2006.

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut

Acèh

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia