Meulaboh

désa ing Indonésia

Meulaboh inggih punika kitha krajan Kabupatèn Acèh Kilèn, Acèh, Indonésia. Kutha punika mapan wonten ing antawis 175 km arah wétan-kidul kitha Banda Acèh, pulo Sumatra. Laladan meulaboh nunut wonten lebetipun Kacamatan Johan Pahlawan,sapérangan laladan Kaway XVI kaliyan Kacamatan Meureubo.Meulaboh inggih punika kondhang kanthi sebatan Kitha Pahlawan, awit kathah pahlawan-pahawan laladan Acèh ingkang asalipun saking kitha punika.

Meulaboh
Town
Masjid agung Meulaboh sawisé tsunami 2004.
Masjid agung Meulaboh sawisé tsunami 2004.
CountryIndonésia
ProvinsiAcèh
KabupatènKabupatèn Acèh Kulon
Zona wektuWIB (UTC+7)

Meulaboh minangka kitha ingkang paling ageng wonten ing pesisir kidul-kilèn, ugi salah satunggaling laladan ingkang paling parah nalika katerjang tsunami.

Cathetan sukuBesut