Tuduhaké menu pokok
Gambar lukisan Hokusai, sawijining pelukis Jepang saka abad kaping 19 kang kerep kanggo gambar tsunami

Tsunami (basa Jepang: 津波 kang tegesé harafiah "ombak gedhé ing palabuhan"), iku ombak kang ana sawisé ana lindhu, gunung geni njeblug, utawa horeging météor kang ngantem tiba ing segara. Tenaga saben tsunami iku tetep, fungsi dhuwur lan lajuné. Mula yèn glombang ngampiri pasisir pasisir, dhuwuré saya tambah kamangka lajuné mudhun. Glombang iku obah karo laju kang dhuwur, mèh ora disadari yèn ngliwati banyu jero, anging munggah dadi 30 mèter utawa luwih. Tsunami bisa nggawé karusakan érosi ing kawasan pasisir pasisir lan kapulowan.

Gambar:2004 Indonésia Tsunami.gif
Kadadian Lindhu Samudra Hindhia 2004 rikala taun 2004

Tsunami ing sajarahBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.