Tuduhaké menu pokok

Rajab, iku wulan kapitu sajeroning tanggalan hijriyah lan tanggalan Jawa. Wulan iki misuwur minangka wulan Allah.[1]. Ing tanggal 27 sasi iki, umat Islam ing saindhenging donya mèngeti Isra' Mi'raj Muhammad, ya iku kadadéan nalika Rasulullah ngayahi lelungan saka Masjidil Karam (Makkah)menyang Masjidil Aqsa (Palestina) nitih Buraq, lan saka Masjidil Aqsha menyang Sidratul Muntaha kanggo ngadhep marang Allah.

Uga delengenBesut

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah