Masjidil Karam utawa Masjidil Karam (basa Arab: المسجد الحرام) iku masjid ing kutha Mekah, kang dianggep panggona paling suci ing donya kanggoné umat Islam. Masjid iki uga dadi tujuan utama sajeroning ngibadah kaji. Imam Besar masjid iki ya iku Syaikh Abdurrahman As-Sudais, imam keturunan Banten. Panjenengané misuwur sajeroning maca Kuran kanthi artikulasi kang cetha lan swara kang merdhu.

Thawaf ing Masjidil Karam (latar wuri)

Miturut cariyosipun, Masjidil Karam punika kala rumiyin dipunyasa déning Nabi Ibrahim kaliyan putranipun Nabi Ismail.

Uga delengenBesut

Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Pranala njabaBesut