Tuduhaké menu pokok

ÈtimologiBesut

Tembung kiyamat asring diartèkaké dina nalika donya remuk. Ing basa Arab, "Yaumul Qiyamah" iku arti sajatiné dina nalika manungsa padha tangi. Tembung kang padha karo "remuking donya" iku "As-Saa'ah".

Dirunut saka basa, Yaum al-Qiyamah karakit saka 3 tembung, ya iku:

  1. Yaum (يوم‎) = Dina, mangsa
  2. Qiyam (قيام‎) = Ngadeg, tangi, madeg
  3. 'Ummah (أمة) = Umat, bangsa

Uga delengenBesut

Catatan kakiBesut

Pranala njabaBesut