Tuduhaké menu pokok

Dzulhijjah, iku sasi karolas lan pungkasan sajeroning pananggalan hijriyah. Ana sawatara prabédan cara nemtokaké wiwitan sasi Dzulhijjah. Ana kang migunakaké hisab, rukyah, utawa mèlu panetepan wiwitan Dzulhijjah ing Arab Saudi.

Makna wigatiBesut

  • Ing tanggal 9 wulan iki, umat Islam kang ngayahi ngibadah kaji wukuf ing Arafah, sauntara iku kang ora ngayahi ngibadah kaji disunnahaké supaya pasa Arafah.
  • Ing tanggal 10 wulan iki, umat Islam mèngeti dina riyaya Idul Adha utawa dina riyaya kurban
  • Ing wulan iki uga para pameluk agama Islam ngayahi Ibadah kaji menyang tanah suci Mekah ya iku antara tanggal 8 nganti 12.

Uga delengenBesut

Sasi jroning kalèndher hijriyah

MuharramSafarRabiul awalRabiul akhirJumadil awalJumadil akhirRajabSya'banRamadhanSyawalDzulkaidahDzulhijjah