Wukuf

Wukuf iku kagiyatan utama sajeroning ngibadah kaji. Malah, inti ngibadah kaji yaiku wukuf utawa meneng kanthi ndonga ing Padang Arafah. Yèn sajeroning nglakoni Ibadah Kaji jamaah ora bisa nindakaké wukuf, ora sah ngibadah kajiné. Wukuf ditindakaké mung sadina (awan) ing tanggal 9 Dzulhijjah miturut kalèndher Hijriyah. Cara nglakoni ngibadah wukuf yaiku kanthi meneng (lan ndonga) ing ara-ara amba kang dumunung ana ing sisih wétan kutha ta Mekah, Saudi Arabia. Ing tlatah kang cengkar tanpa wangunan iki, punjul rong yuta umat Islam saka saindhenging jagad kumpul saben taun ngayahi ritual wukuf.

Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut