Tuduhaké menu pokok

Rubens Goncalves Barrichello (pangucapan ing basa Portugis: [ˈʁubẽjs baʁiˈkɛlu], punika sebatan Rubinho utawi Rubino, lair ing Sao Paulo, Brasil, 23 Mèi 1972; umur 47 taun) inggih punika seorang mantan pèmbalap F1 asal Brasil. Ngantos karièripun ing F1 saking mangsa Cithakan:F1 ngantos Cithakan:F1 piyambakipun sampun gègayutan kaliyan kathah tim inggih punika Jordan, Stewart, Ferrari, Honda, Brawn dan Williams.[1] Prestasi ingkang saé inggih punika ing wanci kèdadosan runner-up donya taun Cithakan:F1 lan Cithakan:F1 saat gayuh sami kaliyan Michael Schumacher ing tim Ferrari. Sejak mangsa 2012 Rubens membalap di ajang IndyCar bersama tim KV Racing Technology.[2][3]

Rubens Barrichello
Rubens Barrichello 2010 Malaysia.jpg
Barrichello padha taun 2010
Lair (1972-05-23) 23 Mèi 1972 (umur 47)
Brazil Sao Paulo, Brasil
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kawarganegaraan Brasil
Taun aktifCithakan:F1Cithakan:F1
TimJordan, Stewart, Ferrari, Honda, Brawn, Williams
Cacahé lomba326 (322 start)
Juwara donya0
Menang11
Podium68
Cacahé poin658
Posisi pole14
Lap paling cepet17
Balapan kapisananGrand Prix Afsel 1993
Menang KapisananGrand Prix Jerman 2000
Menang PungkasanGrand Prix Itali 2009
Balapan pungksanGrand Prix Brasil 2011
Klasemen 2011Posisi 17 (4 pts)
Seri IndyCar IZOD 2019
Mangsa dhebut2012
Tim saikiKV Racing Technology
Montor no.8
Start1
Menang0
Pole0
Lap paling cepet0
Seri sadurungé
1993–2011Formula Satu
Rubens Barrichello di GP Kanada 1999.

Manawi karieripun ing F1, Rubens nyepeng rekor dados pembalap ingkang gadahu pengalaman ing F1 kaliyan jumlah keikutsertaan ing lomba F1 ingkang kathah 300 kali ingkang piyambakipun serat ing GP Bèlgi 2010 Sadèrèngipun rekor partisipan kathah ing lomba F1 kaserat manawi asma Riccardo Patrese, ingkang nyerat 256 kali start ngantos pungkasan karieipun ing Australia 1993. Barrichello ugi kaserat sami David Coulthard dados salah satunggaling pembalap F1 tersukses ing abad 21 ingkang boten naté ngeraih gelar juara donya.

ProfilBesut

PribadiBesut

Baik ayah lan kakek saking Barrichello ugi namanipun sami, Rubens Barrichello.[4] Adedasar saking kasamian asma punika, Rubens lajeng dipuntimbali dados Rubinho (basa Portugal kanggé Rubens alit), ingkang lajeng dados asma timbalan ngantos sapunika. Rubinho piyambakan kasunyatan ugi gadhah sami sanès kaliyan sang ayah, inggih punika tanggal lair ingkang sami: 23 Mèi.[5] Rubens punika pendukung saking klub bal-balan Brasil, S.C. Corinthians. Nanging piyambakipun ugi naté dados pendukung Juventus ing wanci punika sami kaliyan Michael Schumacher dipunundang hadir ing stadion Old Trafford Manchester, saat final Liga Champions 2003 ngantos A.C. Milan vs. Juventus. Barrichello lan Schumi ugi naté minangka sebuah tim bal-balan amal ing para pemainipun dipunisi déning atlet kados ta Valentino Rossi, Boris Becker, Roger Federer, lan atlet bal-balan sungguhan semacam Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero, lan Pavel Nedved.

KoncoBesut

Barrichello nikah kaliyan Silvana Giaffone ing 24 Fèbruari 1997. Silvana punika sadulur saking pembalap Indy asal Brasil, Felipe Giaffone, lan jugi punika keponakan saking Affonso Giaffone Filho lan Zeca Giaffone. Ing wanci punika pasangan Rubinho lan Silvana sampun gadhah kalih tiyang bocah lanang, Eduardo ingkang lair ing taun 2001 lan Fernando ingkang lair ing taun 2005. Pasangan Rubinho lan Silvana wanci punika tinggal ing Banbury lan Curmor, kawasan Oxfordshire, Inggris. Konco ingkang saé Rubens ing ajang F1 inggih punika Felipe Massa. Bukti kedekatan Rubens lan Felipe Massa piyambakipun ningalaken ing wanci Massa nglampahi kecelakaan ing Hongaria 2009 lan kedah istirahat saking balap F1, Rubens lajeng maringi sakedhik sentuhan helm Massa ing helm ngadahanipun.[6] Lan kemenangan ing GP Éropah 2009 ingkang piyambakipun raih lajeng ugi piyambakipun persembahkan dateng Massa. nanging idola ing mangsa kecil Rubens ingkang ndhèrèk mpengaruhi supados turun ing ajang balapan inggih punika swargi Ayrton Senna. Sedinten sadèrèngipun Senna séda ing 1 Mèi 1994, Rubens naté ngingat manawi Senna-lah ingkang kawiwitan njenguk ing medical centre ing Rubens nglampahi kecelakaan ing sesi gladen GP San Marino 1994. Seminggu sadèrèngipun ugi Rubens naté terkenang badhé idolaipun mau ingkang kanthi boten sengaja ngajak Rubens makan ing sebuah restoran cepat saji ing Jepang.

Cathetan sukuBesut

  1. Lewandowski, Dave (1 March 2012). "Barrichello 'ups the level of competition'". IndyCar Series (IndyCar). Dijupuk 1 March 2012. 
  2. Freeman, Glenn (1 March 2012). "Rubens Barrichello commits to full IndyCar season with KV Racing". Autosport (Haymarket Publications). Dijupuk 1 March 2012. 
  3. Azzoni, Tales (1 March 2012). "F1 veteran Barrichello to race in IndyCar in 2012". Google News (Google Inc.). Associated Press. Dijupuk 1 March 2012. 
  4. http://www.teleresponde.com.br/rubens.htm Interview: Rubens Barrichello (grandfather)
  5. "My story, from Rubens Barrichello Official site". Dijupuk 2007-06-02. 
  6. Tribute to Massa on Barrichello's helmet, F1fanatic.co.uk

Pranala njabaBesut