Kutha Salatiga

kutha ing provinsi Jawa Tengah, Indonésia
(Kaelih saka Salatiga)
Kutha Salatiga
Lambang Kutha Salatiga
Lambang Kutha Salatiga
Sesanti: "Çrir Astu Swasti Prajabhyah"
Locator kutha salatiga.gif
Dina Dadi:
Walikutha: John Manoppo, S.H.
Wakil Walikutha:
Jembar
 -Total:

17,87 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

4 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

176.000
+/-/ km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kutha Salatiga (Jawa: ꦏꦸꦛꦯꦭꦠꦶꦒ) iku salah satunggiling kitha ing Jawi Tengah, Indonésia. Kitha ingkang dipunubengi déning Kabupatèn Semarang punika, dumunung wonten ing sangandhaping redi Merbabu. Wonten mriki inggih papanipun Universitas Kristen Satya Wacana salah siji Universitas swasta ingkang misuwur wonten ing Jawi Tengah. Salatiga gadhah slogan: "Hati Beriman". Frase iki cekakan saka sehat, tertib, bersih, indah, aman.

GéografiBesut

PamaréntahanBesut

Kitha Salatiga katata ing 4 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Salatiga inggih punika:

Uga delengenBesut

Pranala njawiBesut

Jawa Tengah