Setatsiyun Banyuwangi Kota

Setatsiyun Banyuwangi Kota (BWI), sakderenge dikenal sebagai Setatsiyun Karangasem, yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Bakungan, Glagah, Banyuwangi, ning kadhuwuran +82 meter. Setatsiyun iki klebu ning njero Daerah Operasi IX Jember lan mrupakan setatsiyun sepur paling cedhak karo wilayah kutha Banyuwangi. Setatsiyun iki mulai dioperasikake wiwit taun 1985 bebarengan karo rampunge pembangunan jalur sepur Kabat-Banyuwangi Anyar (Ketapang). Setatsiyun iki nduwe telu jalur sepur karo jalur 2 mrupakan sepur lurus.

Stasiun Banyuwangi Kota

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BWI.png
  • Singkatan: BWI
  • Nomor: 5532
Stasiun-banyuwangi-kota.jpg
Bagian ngarep Setatsiyun Banyuwangi Kota
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènBanyuwangi
KecamatanGlagah
DésaBakungan
AlamatJalan Stasiun Karangasem
68431
Koordinat8°13′22″S 114°20′27″E / 8.2229077°S 114.34079°E / -8.2229077; 114.34079Koordhinat: 8°13′22″S 114°20′27″E / 8.2229077°S 114.34079°E / -8.2229077; 114.34079
Sujarah
Bukak7 September 1985[1]
Jeneng saderengeStasiun Karangasem (1985–2019)
Taun gantos jeneng2019
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IX Jember
Kelas setasiunI[2]
PunggelanBWI
Nomer setasiun5532
Dhuwuring stasiun+82 m
Kilometerkm 6+855 lintas Kabat-Banyuwangi Ketapang
LayananWijayakusuma, Mutiara Wetan, Sri Tanjung, Tawang Alun, Probowangi, lan Pandanwangi
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada cukup dhuwur)
Jinis pasinyalanMekanik tipe Siemens & Halske semiotomatis
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
Lokasi ing gambar peta
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Jawa Timur" nor "Template:Location map Jawa Timur" exists.

Tanggal 1 Desember 2019, jeneng setatsiyun Karangasem diganti dadi Setatsiyun Banyuwangi Kutha atas usulan Pemerintah Kabupaten Banyuwangi marang Kereta Api Indonesia amarga letake sing cedhak karo pusat kabupaten saengga bisa luwih gampang turis dolan menyang Banyuwangi.[3][4]

Ning arah kulon setatsiyun iki, sakderenge Setatsiyun Rogojampi, wonten Setatsiyun Kabat sing uwis ora beroperasi wiwit taun 1990-an.

Layanan sepurBesut

AntarkuthaBesut

Kelas campuran eksekutif-ekonomi premiumBesut

Kelas ekonomiBesut

LokalBesut

Pandanwangi, menyang Jember lan menyang Banyuwangi

Jadwal sepurBesut

Berikut ini adalah jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Banyuwangi Kota per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
116/117 Wijayakusuma Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 05.25 05.31
314/315 Tawang Alun Bangil (BG) bersambung Malang Kotalama (MLK) Ekonomi 05.29 05.33
180/181 Mutiara Wetan Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 07.09 07.16
290/287 Sri Tanjung Surabaya Kota (SB) bersambung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Ekonomi 07.14 07.18
118/115 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Cilacap (CP) Eksekutif & Ekonomi Premium 11.44 11.46
317 Probowangi Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 12.15 12.17
318 Surabaya Gubeng (SGU) 14.58 15.00
182/179 Mutiara Wetan Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 17.43 17.45
288/289 Sri Tanjung Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 19.49 19.51
316/313 Tawang Alun 23.29 23.31
Sepur Pandanwangi
Menyang Banyuwangi Ketapang Menyang Jember
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
379 07.48 07.50 380 10.04 10.06
381 16.24 16.26 382 18.28 18.30

Pratuduh rujukanBesut

  1. Prasasti di Stasiun Karangasem dengan angka tanggal 7 September 1985 menjadi bukti peresmian jalur baru Kabat–Banyuwangi Baru (Ketapang).
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  3. REDAKSI (2019-07-23). "PT. KAI Setuju Stasiun Karangasem – Banyuwangi Baru Berganti Nama". Kabar Rakyat .id (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-11-02.
  4. Fanani, Ardian. "Nama Dua Stasiun di Banyuwangi Bakal Berganti". detiknews. Dibukak ing 2019-07-24.