Tapa minangka daging sapi, daging domba, daging rempah-rempah utawa daging jaran sing wis garing utawa diobati, sanajan daging liyane utawa iwak uga bisa digunakake. Wong Filipina nyiyapake tapa kanthi nggunakake irisan daging sing lancip lan ngobati uyah lan rempah-rempah minangka metode pelestarian. Tapa asring mateng digoreng utawa dipanggang. Nalika dadi karo beras goreng lan endhog goreng, kang dikenal minangka tapsilog (a portmanteau saka Filipino tembung tapa, sinangag lan itlog endhog ). Kadhangkala diwenehake karo atchara, strip papaya sing diasinake, utawa tomat sing diiris dadi lawuh . Cuka utawa saos tomat biasane digunakake kanggo bumbu .

Tapa
Beef tapa with steamed rice and sliced tomato and cucumber.jpg
Beef tapa with steamed rice, fried sunny-side up eggs and sliced tomatoes and cucumbers
JinisMeat
AjanganMain course
Panggonan asalPhilippines
Woworan pokokBeef, pork, chicken, or fish; salt and spices
Variasidried or cured
Tapsilog, kombinasi sarapan tradisional Filipina karo tapa, sinangag (nasi goreng bawang putih), lan telur dadar endhog

Tapsilog minangka istilah sing digunakake nalika tapa, nasi goreng bawang putih ( sinangag ), lan endhog goreng ( itlog ) digabung dadi siji panganan, utamane disajeni nalika sarapan . [1] Ing basa Tagalog, restoran sing utamane nglayani tapa diarani tapahan, tapsihan utawa tapsilugan . Miturut sawetara sumber, tapsilog [2] lan tapsihan [3] kalebu tembung gaul . Nanging, istilah kasebut digunakake dening restoran kasebut lan akeh wong Filipina saka kabeh lapisan sosial. Mula, Tapsilog lan tapsihan bisa dianggep tembung baku ing basa Filipina tinimbang basa gaul.

ReferensiBesut

  1. Rowthorn, Chris; Greg Bloom; Michael Day (2006). Philippines. Lonely Planet. p. 473. ISBN 1-74104-289-5. Dibukak ing 2009-05-31. tapsilog.
  2. Define Tapsilog, diarsip saka sing asli ing 2005-02-26, dibukak ing 2014-04-22
  3. Define Tapsilog, diarsip saka sing asli ing 2007-05-04, dibukak ing 2014-04-22