Tuduhaké menu pokok
Santo Yakobus anak Alfeus
El Greco - St. James the Less - Google Art Project.jpg

Lukisan Santo Yakobus karyanipun El Greco ing musiyum El Greco, Toledo
Apostle
Miyos boten dipunkawruhi
Tilar donya boten dipunkawruhi, Mesir utawi Yerusalem
Dipun urmati ing Gréja Katulik Roma, Gréja Anglikan, Gréja Ortodoks Wétan
Dinten pèngetan 1 Mèi (Gréja Anglikan),
3 Mèi (Gréja Katulik Roma),
9 Oktober (Gréja Ortodoks Wétan)
Atribut graji tukang kayu; panggebugé tukang pamethak kain; buku
Pangreksa toko obat, tukang ngracik obat; tiyang ingkang wonten ing sakratual maut; kitha Frascati, Itali; tukang pamethak kain; pandamel topi; kitha Monterotondo, Itali; apotèker; nagara Uruguay[1]
Gloriole.svg Portal Santo

Yakobus anak Alfeus (Yunani: Ἰάκωβος Ἀλφαίου, Iakōbos Halphaiou, "Yakobus saking Alfeus" utawi "Yakobus bin Alfeus"; Inggris: James the son of Alphaeus) punika satunggil saking Kalihwelas Rasul Yésus Kristus ingkang dipuncathet salebetipun pérangan Prajanjian Énggal ing Alkitab Kristen.

Panyeratan namiBesut

Yakobus anak Alfeus, namung dipunsebat kaping 4 ing Alkitab Kristen, saben ing dhaftar kalih welas rasul, kaping 3 ing salebetipun kitab Injil lan kaping sepidhah ing Para Rasul

  • Matius 10:3: Ἰάκωβος ὁ τοῦ Ἀλφαίου, Iakōbos ho tou Halphaiou
  • Markus 3:18: Ἰάκωβον τὸν τοῦ Ἁλφαίου, Iakōbon ton tou Halphaiou
  • Lukas 6:15: Ἰάκωβον Ἁλφαίου, Iakōbon Halphaiou
  • Kisah Para Rasul 1:13: Ἰάκωβος Ἁλφαίου, Iakōbos Halphaiou

IdhèntitasBesut

RéferènsiBesut

Priksani ugiBesut