Tuduhaké menu pokok

Criminal Minds inggih punika serial televisi ingkang dipungiyaraken déning CBS. Giyaran punika kawiwitan dipungiyaraken ing 22 September 2005. Ngantos ing wanci punika , juru main utamanipun inggih punika Joe Mantegna, Paget Brewster, Matthew Gray Gubler, lan taksih kathah malih. Acara punika nyariosakèn babagan kisah kriminal. Criminal Minds punika sebuah filem serial ingkang dipunprodhuseri perusahaan Mark Gordon Studio ingkang mèrdamèl sami kaliyan studio ABC lan CBS. Film punika nyariosakèn babagan pérangan mliginipun FBI inggih punika BAU (Behavioural Analysis Unit) ingkang gadhah peran ingkang wigati ing ngungkapakèn pinten-pinten mliginipun kanggé rajapejah berantai, ingkang dhedhasar panalitèn punika tindakan ingkang dipunlampahi déning tiyang kaliyan gangguan kejiwaan, kaliyan cara nganalisa perilaku pelaku dhedhasar bukti-bukti lan tapak asma ingkang wonten kaliyan ancas ing punkasan mahami pola pikir pelaku.

Criminal Minds
Criminal-Minds.svg
GenreDrama
Police procedural[1]
Digawé déningJeff Davis
DiparagakakéMandy Patinkin
Thomas Gibson
Lola Glaudini
Shemar Moore
Matthew Gray Gubler
A. J. Cook
Kirsten Vangsness
Paget Brewster
Joe Mantegna
Rachel Nichols
Jeanne Tripplehorn
Negara asalUnited States
Basa asliEnglish
Gunggung mangsa14
Gunggung episode307 (dhaptar episode)
Prodhuksi
KapernahQuantico, Virginia (setting)
Los Angeles, California (fileming)
Suwéné acara42 minutes
ProdhuksiThe Mark Gordon Company (2005–present)
Touchstone Television (2005–07)
ABC Studios (2007–present)
Paramount Television (2005–06)
CBS Paramount Television (2006–09)
CBS Television Studios (2009–present)
Pambabaran
Saluran tiviCBS
Format gambar1080i 16:9 (HDTV)
Format swaraDolby Digital 5.1
Lakuné acaraSèptèmber 22, 2005 (2005-09-22) – present
Kronologi
Acara kang gegayutanCriminal Minds: Suspect Behavior (2011)
Pranala jaba
Website
Production website
Criminal Minds
Digawé déningJeff Davis
DiparagakakéJoe Mantegna
Paget Brewster
Matthew Gray Gubler
Shemar Moore
A. J. Cook
Kirsten Vangsness
dan
Thomas Gibson
Negara asalAmérikah Sarékat
Gunggung mangsa4
Gunggung episode79 (dhaptar episode)
Prodhuksi
Suwéné acaraperk. 45 menit
DistributorAS:
CBS Paramount Television
through
CBS Television Distribution
Non-AS:
Disney-ABC International Television
Pambabaran
Saluran tiviCBS
Format gambar480i (SDTV),
1080i (HDTV)
Lakuné acara22 September 2005 – sekarang
Pranala jaba
Website
Production website

KarakterBesut

Aktor /
Aktris
Diperankan olèh Pekerjaan Mangsa
1 2 3 4 5 6 7
Aaron Hotchner Thomas Gibson Unit Chief Berperan
Jason Gideon Mandy Patinkin Senior Supervisory Special Agent Berperan
David Rossi Joe Mantegna Senior Supervisory Special Agent Berperan
Elle Greenaway Lola Glaudini Supervisory Special Agent Berperan
Emily Prentiss Paget Brewster Supervisory Special Agent Berperan
Derek Morgan Shemar Moore Supervisory Special Agent Berperan
Spencer Reid Matthew Gray Gubler Supervisory Special Agent Berperan
Jennifer Jareau AJ Cook Supervisory Special Agent /Media Liaison Berperan Recurring Berperan
Penelope Garcia Kirsten Vangsness Technical Analyst Recurring Berperan
Ashley Seaver Rachel Nichols FBI Cadet Berperan

EpisodeBesut

Enam mangsa Criminal Minds kanthi lengkap telah diudarakan, dengan putaran mangsa ke-tujuh yang dimulai pada 21 September 2011. Sampai dengan tanggal 5 Oktober 2011, 141 episode total telah ditayangkan.

Mangsa Episode Giyaran asli Tanggal peluncuran DVD
Season premiere Season finale Amérikah Sarékat (R1) Britania Raya (R2) Australia (R4) Keping
1 22 Sèptèmber 22, 2005 (2005-09-22) Mèi 10, 2006 (2006-05-10) Novèmber 28, 2006 (2006-11-28)[2] Fèbruari 12, 2007 (2007-02-12)[3] Novèmber 3, 2007 (2007-11-03)[4] 6
2 23 Sèptèmber 20, 2006 (2006-09-20) Mèi 16, 2007 (2007-05-16) Oktober 2, 2007 (2007-10-02)[5] Mèi 5, 2008 (2008-05-05)[6] April 1, 2008 (2008-04-01)[7] 6
3 20 Sèptèmber 26, 2007 (2007-09-26) Mèi 21, 2008 (2008-05-21) Sèptèmber 16, 2008 (2008-09-16)[8] April 6, 2009 (2009-04-06)[9] Maret 18, 2009 (2009-03-18)[10] 5
4 26 Sèptèmber 24, 2008 (2008-09-24) Mèi 20, 2009 (2009-05-20) Sèptèmber 8, 2009 (2009-09-08)[11] Maret 1, 2010 (2010-03-01)[12] Maret 9, 2010 (2010-03-09)[13] 7
5 23 Sèptèmber 23, 2009 (2009-09-23) Mèi 26, 2010 (2010-05-26) Sèptèmber 7, 2010 (2010-09-07)[14] Fèbruari 28, 2011 (2011-02-28) Maret 2, 2011 (2011-03-02) 6
6 24 Sèptèmber 22, 2010 (2010-09-22) Mèi 18, 2011 (2011-05-18) Sèptèmber 6, 2011 (2011-09-06)[15] November 28, 2011 [16] N/A 6 [17]
7 24 [18] Sèptèmber 21, 2011 (2011-09-21)[19] Spring 2012 N/A N/A N/A N/A

Cathetan sukuBesut

  1. "Criminal Minds: Season 01". Allmovie. Dijupuk November 11, 2012. 
  2. "Criminal Minds - The First Season". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  3. "Criminal Minds - Season 1 Complete". Amazon.co.uk. Dijupuk March 19, 2010. 
  4. "Criminal Minds - The 1st Season". EzyDVD.com.au. Dijupuk March 19, 2010. 
  5. "Criminal Minds - The Second Season". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  6. "Criminal Minds - Season 2 Complete". Amazon.co.uk. Dijupuk March 19, 2010. 
  7. "Criminal Minds - The 2nd Season". EzyDVD.com.au. Dijupuk March 19, 2010. 
  8. "Criminal Minds: Season 3". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  9. "Criminal Minds - Season 3 Complete". Amazon.co.uk. Dijupuk March 19, 2010. 
  10. "Criminal Minds - Season 3". EzyDVD.com.au. Dijupuk March 19, 2010. 
  11. "Criminal Minds: The Complete Fourth Season". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  12. "Criminal Minds Season 4". Amazon.co.uk. Dijupuk March 19, 2010. 
  13. "Criminal Minds - Season 4". EzyDVD.com/au. Dijupuk March 19, 2010. 
  14. "Criminal Minds: The Complete Fifth Season". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  15. "Criminal Minds: The Complete Sixth Season". Amazon.com. Dijupuk June 29, 2011. 
  16. http://www.amazon.co.uk/dp/B004JHXWD2
  17. http://www.tvshowsondvd.com/news/Criminal-Minds-Season-6/15545
  18. http://www.whatsontv.co.uk/tv-guide/programme/epg/genre/entertainment-channels/criminal-minds/friday-7th-october/show/248968/episode/25978169/ID/228207490/begin/105/page/1
  19. Seidman, Robert (June 29, 2011). "CBS Announces Fall 2011 Premiere Dates". TV By the Numbers. Dijupuk June 29, 2011. 

Pranala njabaBesut