Dhaptar paraga SpongeBob SquarePants

Ing ngisor iki minangka dhaptar paraga saka séri animasi Nickelodeon, SpongeBob SquarePants

Spongebob lan Patrick

Paraga utamaBesut

SpongeBob SquarePantsBesut

  • Disuarakaké dening: Tom Kenny
  • Disuaraké ing basa Indonesia: Ade "Lip" Kurniawan, Santosa Amin, Rudi Bonham, lan Ahmad Zulkifli "Iphie" Lubis

SpongeBob SquarePants, paraga utama ing kartun iki sing dadi spons sing sejatiné wujudé spons adus sing wernané kuning. Wong iki minangka wong sing duwè sipat apik, gampang kekancan karo liyané, lan optimis ing panguripan. Spongebob manggon ing omah kanthi bentuk nanas ing tengahing segara, ing Conch Road nomer 124, Bikini Bottom. Dhèwèké duwé kèwan klangenan sing awujud siput sing jenengé Gary. Spongebob iku makarya dadi juru masak ing omah mangan Krusty Krab (piyambakipun diwènèhi pangaji "Employee of the Month" (Pegawé paling apik saben Wulan) 374 kaping katurut-turut, masakané ditepungi kanthi jeneng Burger Krabby Patty. Dhèwèké kadhang kala lunga mensing Sekolah Boat Bu Puff, Ibu Puff minangka guruné, nanging mesthi kawon nalika tes nyopir prau. Dhèwèké uga seneng golèk jeli ubur-ubur karo Patrick.

Squidward TentaclesBesut

  • Disuaraké dening: Rodger Bumpass
  • Disuaraké ing basa Indonesia: Jumali Prawirorejo

Squidward Tentacles minangka gurita sing dadi tanggané SpongeBob lan Patrick, dhèwèké makarya minangka kasir sing males, lan seneng ngganggu kabèh wong ing saubengé. Dhèwèké ora seneng karo tangga teparoné, amarga dhèwèké asring diganggu. Tugas saben dinane Squidward yaiku dadi kasir ing omah mangan Krusty Krab. Paraga iki kalebu dadi wong lumoh, seneng main clarinet sanajan musik sing ditembangaké ora apik. Dhèwèké dhéwé nganggep awaké dhéwé dadi seniman lan wong sing pinter. Nduwé saingan wiwit sekolah menengah jenengé Squilliam Fancyson.

Patrick StarBesut

  • Disuarake dening: Bill Fagerbake
  • Disuarake ing basa Indonesia: Aji Darmawan Susanto

Patrick Star minangka lintang laut sing wernané jambon. Dèwèké iku kanca kenthelé Spongebob. Sanajan asring ora nyambung nalika micara lan asring salah paham. Patrick pancen kanca sing apik. Patrick manggon ing sisih tengen sabanjuré omah Squidward, sing uga ana ing jéjéré omah nanas Spongebob lan urip ing sangisore watu. Patrick minangka kewan paling bodho ing Bikini Bottom amarga dhèwèké asring nindakaké pagawèyan konyol lan bodho.

Patrick ora sekolah kajaba mèlu Spongebob ing sekolah nyopir (mung sapisan ing episodé Star Student Newfish kanggo ngancani SpongeBob). Patrick uga ora bisa nyambut gawé, kabèh kabutuhan urip kanggo nyambung nyawané ing Bikini Bottom diwènèhaké dening bapak ibuné (Herb lan Margie) sing omahé manggon adoh saka Bikini Bottom .

Saben esuk, Patrick bakal ngadeg ing njaba omah lan ujar "Hai SpongeBob" mensing SpongeBob sing bakal mlebu ing papan kerjane ing Krusty Krab lan Patrick bakal terus ngadeg ing njaba omah nganti SpongeBob mulih saka papané kanggo dolan bareng-bareng. Patrick lan SpongeBob mesthi ngganggu tangga teparo ing Squidward Tentacles, sanajan wong loro kasebut ora mikir sadurungé tumindakan.

Pak KrabsBesut

  • Disuaraké dening: Clancy Brown
  • Swara ing basa Indonesia: Dadang Hidayat

Eugene H. Krabs minangka yuyu abang lan juragan saka omah mangan Krusty Krab sing kepengin banget golek dhuwit akèh. Amarga tresna banget marang dhuwit, mula dhèwèké uga ora gelem menehi dhuwit lan medhit banget. Pak Krabs duwé saingan sing jenengé Sheldon Plankton, pemilik omah mangan Chum Bucket sing barang dagangané ora tau payu dituku. GInambaran umum pak Krab iku medhit banget, cethil lan Spongebob asring dadi kurban sipaté iku. Pak Krabs duwe anak wadon sing jenengé Pearl, lan ibuné Pak Krab sing wis tuwa. Dhèwèké urip ing omah jangkar.

Sandy CheeksBesut

  • Disuarake dening: Carolyn Lawrence

Sandy Cheeks (Sandy si bajing) ya iku sawijining bajing sing urip ing ngisor segara. Amarga Sandy minangka kewan dharat, uripé saben dina ing Bikini Bottom, dhèwèké nganggo klambi astronaut kanthi helem supaya dhèwèké bisa ambegan ing segara. Sandy seneng karaté, lan seneng tumindak sing mbebayani. Sandy dhéwé asalé saka Texas, nanging saiki manggon ing Bikini Bottom lan dadi kancané Spongebob. Omah ing kubah Aquarium kedhap banyu lan ngandhut hawa. Papan utama omah kasebut ana wit gedhe minangka papan paturoné. Spongebob lan Patrick nalika dolan kudu terus nggunakaké bokor sing kebak banyu sing digunakaé kuwalik kanggo nutupi sirahé. Sandy dhéwé nyambut gawé dadi ilmuwan wasis ing Treedome Corporation karo pimpinan kethèk. Ing episodé Chimps Ahoy, dhèwèké meh ninggalaké Bikini Bottom amarga pancoban sing ditindakaké mesthi salah terus.

Pearl KrabsBesut

  • Disuaraké dening: Lori Alan

Pearl Krabs minangka iwak paus enom lan putriné Pak. Krabs . dhèwèké kepengin banget dadi tukang nyoraki lan seneng blanja. Hobi iki ora jumbuh karo kepinginan Pak Krab kanggo ngirit dhuwit. Pearl minangka paus klawu lan mripaté bunder lan irise biru. Pearl minangka murid ing Bikini Bottom High School . dhèwèké urip karo bapake, Pak Krabs ing omah jangkar sing mapan ing 3541 Anchor Way, Bikini Bottom. Pearl seneng aksesoris lan pengin manèka werna, ananging asring kekarepan dhèwèké ora ditrapaké amarga kepranan cethilé Pak. Krabs.

Sheldon PlanktonBesut

  • Disuaraké dening: Doug Lawrence
  • Disuaraké ing basa Indonesia: Salman P.

Sheldon J. Plankton juragan omah mangan Chum Bucket sing asring kosong dening wong tuku. Plankton percaya yen bisa nyolong resep Kraby Patty, restoran kasebut bakal payu kanthi apik. Dadi kabèh upaya sing diwènèhaké dhèwèké nyolong resep saka restoran saingané, nanging upaya dhèwèké ora sukses lan nyebabaké rasa isin kanggo dhèwèké pungkasané ing episodé 'New Leaf' dhèwèké ngganti restoran dhèwèké karo toko cendera mata lan ulih-ulih. Plankton duwé bojo kanthi maujud komputer sing jenengé Karen .

Karen PlanktonBesut

  • Disuaraké dening: Jill Talley

Karen Plankton minangka bojo plankton sanajan bojo (Inggris: Garwane kang cekakan saka W iRed aku ntegrated F emale E lectroencephalograph) ing wujud komputer Plankton digawé ing 15 Juni 1972 lan bisa nirokaké polahing manungsa. Dhèwèké nulungi Plankton supaya bisa nyolong resep rahasia Krabby Patty.

Bu PuffBesut

  • Disuaraké dening: Mary Jo Catlett

Bu Puff minangka iwak kembung sing duwé lan mulang sekolah nyopir "Mrs. Puff Boating School ", lan jeleh ngajar Spongebob amarga Spongebob ora gagé lulus, bojone, yaiku Pak Puff, dicekel nelayan lan digunakaké minangka lampu, kaya ing episodé "Krusty Love".

Gary SiputBesut

  • Disuaraké dening: Tom Kenny

Gary minangka keong ingon-ingon Spongebob. Muniné kaya kucing lan duwé sipat menengan lan apik. Dhèwèké ora seneng adus lan nalika dhèwèké bakal dhèwèkédusi Gary gawè rusuh. Gary turu ing sisih tengen kasurè Spongebob. Gary uga seneng marang panganan kalèng.

Paraga gegenep sing asring katonBesut

  • Patchy the Pirate (Tom Kenny) ya iku bajak laut sing seneng banget nonton Spongebob, dhèwèké katon ing pirang-pirang episodé kaya ta UGH ing nalika kabèh dadi jaman watu, Patchy uga duwé Jakatuwa jenengé Potty.
  • Potty the Parrot (Stephen Hillenburg lan Paul Tibbitt) - minangka manuk beo ingon-ingon Patchy sing asring diganggu Patchy.
  • Narator Perancis (Tom Kenny) (Basa Indonesia: Dadang Hidayat) - Narator sing biasané micara ing wiwitan episodé wis anyak ing episodé Feral Friends, ya iku sawijining panyilem nganggo topi abang.
  • Don Paus - yaiku iwak paus sing wernané putih ing weteng, klawu peteng ing mburi lan rai. dhèwèké dadi atlit angkat "barbell". dhèwèké uga kanca saka Larry the Lobster.
  • Mermaid Man (Ernest Borgnine) minangka iwak duyung sing tuwa mantan pahlawan topeng ing Bikini Bottom. Saiki dhèwèké urip karo Barnacleboy, kancané, ing omah panti jompo Shady Shoals.
  • Barnacleboy (Team Conway) ya iku gandhengané pahlawan Mermaidman. Sanajan wis tuwa, dhèwèké mesthi dhèwèkénggep bocah dening Mermaidman.
  • Flying Dutchman (Brian Doyle-Murray) ya iku hantu bajak laut sing seneng nggegirisi sapa wae nanging ing episodé "Ghost Host" dhèwèké manut prèntah Spongebob kanggo medeni wong liya sakliyané Spongebob.
  • Larry Lobster ( Doug Lawrence ) ya iku lobster panjaga pesisir ing Goo Lagoon. Larry minangka binaraga olahraga lan fanatik olahraga. dhèwèké dikenalaké minangka penyelamat ing episodé kanthi judhul "SpongeGuard on Duty".
  • Harold SquarePants (Tom Kenny) lan Margaret SquarePants (Sirena Irwin) ya iku wong tuwa Spongebob sing meh padha karo karang laut lan luwih gedhe tinimbang Spongebob sing meh padha karo spons pawon.
  • King Neptune (Jeffrey Tambor) ya iku Raja samodra, sing manggon ing Atlantis, karo putrinipun Mindy lan Ratu Amphitritre, dhèwèké ana ing episodé " Pesta Spatula Neptune ", " Pants Pants Pooper ", " Film SpongeBob SquarePants " (karo Mindy), " SpongeBob vs. The Patty Gadget ", lan" Clash of Triton "(karo Ratu Amphitritre).
  • Betsy Krab minangka kepithing sing uga ibuné Pak Krabs.
  • Fred ( Doug Lawrence ) - luwih dikenal minangka iwak sing seneng surak "KAKIKU!" , Apa iwak coklat pisanan sing menehi model karakter iwak biasa sing katon ing seri kasebut. dhèwèké pisanan katoning "Reef Blower" nanging kutipan kawentar ora teka nganti "Boating School". Fred paling asring katon ing Krusty Krab, kaya ing " Arrgh! " Nalika mbengok "KAKIKU!" sawise Pak Krabs mbuwang dhèwèké saka Krusty Krab, lan ing "Jellyfish Hunter", nalika nyanyi babagan sandwich sele sing dipangan. Jeneng Fred dicethakake ing " Patty Hype ". Salah sawijining garis misuwur Fred yaiku "Siapke roti panggang, amarga aku luwe" dhèwèké banjur dibuwang dening Pak Krabs nalika ujar "Apa sampeyan ndeleng amèh ditutup? ! " banjur Fred nanggapi karo garis "KAKIKU" sing misuwur.

Paraga sing arang katon / mung katon sapisanBesut

  • Bubble Bass (Dee Bradley Baker) minangka iwak gedhe sing ala lan mungsuh Spongebob. Katon ingepisodé "Pickles" lan "F.U.N". Ing episodé Pickles, dhèwèké nantang Spongebob lan nuduh mawa lali ora mènèhi acar ing Kraby Patty. Kamangka acar kasebut didhelikaké ing ngisor ilaté.
  • Warden ya iku panjaga pakunjaran kelairan 1 Maret 1940. amnung ana ing episodé "The Inmates of Summer". Warden gawè pakunjaran ing Pulao Inferno dadi apik.
  • Barney - iwak kelairan 1 Juli 1946. Dhèwèké makarya ing Pulao Inferno dadi pankaga pakunjaran. uga katon minangka pulisi. Uga katon ing episodé "The Inmates of Summer", "Giant Squidward", lan "SpongeBob's Last Stand".
  • Charlie - iwak biru kathok abang. Seneng micara utamané karo Squidward
  • Norma Rechid - minangka ibu-ibu sing asring nyurung kreta bayi lan mangan karo anaké ing Krusty Krab
  • Martha Smith - minangka ibu - ibu kang kadhang-kadhang nggandeng anaké ing Bikini Bottom
  • Frank - iwak pawakan cilik nganggo sandhangan abang sing biasané nggegirisi.
  • Johnny - iwak kanthi wujud asli iki asring nyiaraké pawarta sing kadadeyan ing Bikini Bottom. Iwak iki amung katon ana ing tipi lan katon amung endhasé. Iwak iku uga dadi pambuka wiwitan ing kartun Spongebob.
  • Tom - paraga iwak warna soklat rada ijo iki senang soklat, Tom bisa elan nalik ngerti soklat lan kadhang mbengok "COKLAT!!!". Tom uga dadi panuku ing Krusty Krab.
  • Nat Peterson - iwak warna kuning rada wungu iki asring katon. Ing sawijining episodé , Nat naté dibayar deining Karen, garwa Plankton kanggo dadi panuku ing Chum Bucket.
  • Mable - iwak tua werna kuning krem ​​kanthi rambut klawu, Dhèwèké omah ing Shady Shoals Rest Home karo Mermaid Man lan Barnacle Boy.
  • Lou - iwak werna orange rada biru kanthi celemek putih, sandhangan biru lan topi putih. Lou minangka juru masak sing wasis sing nggantèni Spongebob. Dhèwèkénuga naté katon dadi bakul balon, hot dog, es krim, lan kasir ing Barg'N-Mart.
  • Harold "Bill" Reginald - iwak biru nganggo sandhangan putih asring katon ing Krusty Krab nggawé anyar Krusty Dogs lan Pretty Patties. Sipaté emosional, omongané ngnanggp logat Australia, lan dadi provokator.
  • Herb(Thomas F.Wilson) lan Maggie (Lori Alan), wong tuwa saka Patrick, nganggo sandhangan kaya Patrick.
  • Flatz (Thomas F. Wilson) , iwak gepeng sing seneng ngelokaké Spongebob ing sekolah nyopir Bu Puff.
  • Grandma SquarePants (Marion Ross) lan Grandpa SquarePants (Tom Kenny) , Simbah saka Spongebob.
  • Sherm Squarepants, Pakdhe saka Spongebob sing kepingin Spongebob cepet sukses lan bapaké S. Squarepants.
  • Uncle Kevin Lawn, Paklik Spongebob sing seneng nandur ing kebon.
  • Stanley S. Squarepants, sedulur Spongebob sing endhasé kothak lan awak kuru. Dhèwèké ngerusak apa wae sing dicekel. Stanley uga ngerusak Chum Bucket ing episodé Stanley S. Squarepants.
  • Blackjack Squarepants - Sedulur SpongeBob sing kepingin gelut karo Spongebob
  • Man Ray (John Rhys-Davies, Bob Joles) lan The Dirty Bubble (Charles Nelson Reilly, Tom Kenny) , minangka musuh saka Mermaidman lan Barnacleboy
  • The Moth minangka musuh Mermaidman kang wujudé kaya laler lan ngotot.
  • Tattletale Strangler - minangka kriminal ing Bikini Bottom, kang seneng nekak gulu, utamané guluné Spongebob.
  • The Chief, wong sing mènèhi pakaryan marang Mermaidman ing episodé Mermaidman and Barnacleboy V
  • Master Udon, ya iku wong sing wasis karate lan omahé ing Karate Island (Pulo Karate)
  • Mystery the Sea Horse - Kuda laut kang diduwèni Spongebob, annaging amarga ora bisa ngopènilan nggawè perkara ing pawon Krusty Krab banjur kèwan iki duculaké.
  • Old Man Jenkins - wong tua sing asring kekunci ing jero Krusty Krab lan omahé ing Jompo Shady Shoals
  • Painty the Pirate (Patrick Pinney) - Lukisan sirah bajak laut kang bisa nembang lagu tema SpongeBob ing wiwitan.
  • Hupla Fish, iwak cilik kang katon ing episodé Krusty Krab Training Video lan asring mbengok "HUPLA!", banjur narator nguncali watu lan dhèwèké semaput.
  • Leif Erickson - minangka pelaut kang kawentar, ananging pasuryané ora cetha.
  • Jim - Juru masak kawentar sing makarya ing Krusty Krab sakdurungè Spongebob.
  • Bu Gristlepuss - minangka wanita tuwa sing ora seneng marang kasenengan. Dhèwèké mimpin para kancané. Ananging ing pungkasané dhèwèké seneng Kraby Patty.
  • Tuan What Zit Tooya - Sawijining panuku ing Krusty Krab ananging jeneng asliné ora dimangertèni.
  • SpongeBuck - Leluhur Spongebob ing zaman Koboi. Piyambaké nyelamataké Dead Eye Gulch saka Dead Eye Plankton, kanthi ngidak-idak.
  • Dead Eye Plankton Leluhur Plankton ing zaman Koboi
  • Hopalong Squidward Tentacles Leluhur Squidward ing zaman koboi. Uga palayan ing Krusty Kantina
  • Torpedo Belly (Perut Torpedo) minangka kanca sak angkatan Pak Krab.
  • Ned and the Needle Fish - minangka band kawentar ing Bikini Bottom
  • The Birdband- band senengané Potty
  • Spongetron keturunan SpongeBob ing masa depan, katondi SB-129
  • SpongeTron klon, kabèh nyesulihi 486 hurup abjad basa Inggris masa depan. Kabèh senang mburu ubur-ubur. sing anan ing layar ya iku:
    • SpongeTron X
    • SpongeTron Y
    • SpongeTron Z
  • Pat-Tron keturunan Patrick nalika masa depan, katondi episodé SB-129.Lain kanthi Patrick Pat-Tron berkepala dua.
  • Kevin the Sea Cucumber minangka pamimpin organisasi penangkep ubur-ubur kawentar, kamangka ora.
  • Snellie Siput Squidward kang dhèwèkénggep Squidward paling apik lan ngècè Gary ing episodé The Great Snail Race.
  • Rocky watu Patrick sing menang ing episodé The Great Snail Race.
  • Squilliam Fancyson (Dee Bradley Baker) - Musuh lan kanca SMA Squidward sing duwè band.
  • Scooter (Carlos Alazraqui) - iwak warna wingu sing seneng selancar ing episodé Bubble Buddy.
  • SpongeGar Leluhur SpongeBob zaman purba
  • Patar Leluhur Patrick zaman purba
  • Squog Leluhur Squidward zaman purba
  • Prasejarah Gary Leluhur Gary zaman purba.
  • Squidly Leluhur Squidward ing Bikini Bottomshire.
  • Ksatria Kegelapan Leluhur Sandy ing Bikini Bottomshire
  • Raja Krabs Leluhur Eugene H. Krabs ing Bikini Bottomshire
  • Putri Pearl Leluhur Pearl ing Bikini Bottomshire
  • Planktonamor Leluhur Sheldon J. Plankton ing Bikini Bottomshire.
  • Jack Kahuna Laguna (disi Johnny Depp) minangka paselancar kang omahé Teluk Kahmamoku, katonnalika episodé SpongeBob vs The Big One
  • Pechos Patrick Rekan SpongeBuck sing uga leluhur Patrick nalika zaman koboi
  • Primitive Sponge Leluhur SpongeBob nalika zaman purba, sadurungé SpongeGar. Katon ing episodé SB-129
  • Primitive Starfish Leluhur Patrick nalika zaman purba, sadurungé Patar. Katon ing episodé SB-129
  • GrandPa RedBeard simbah Pak Krabs kang minangka perompak
  • Goerge the Zebra Zebra sing katon ing pungkasan episodé "I Had an Accident"
  • Tiang Garwa Patrick nalika pungkasan episodé "The Krabby Kronicle"
  • Perch Perkins (Dee Bradley Baker) Pawongan reporter ing Bikini Bottom
  • Dr. Gill Gilliam (Rodger Bumpass) Pawongan dhokter saka Bikini Bottom
  • Sam Star Sedulur wadon Patrick sing katon ing episodé "Big Sister Sam"
  • Patricia ego saka Patrick sing nyamar dadi wadon ing episodé "That's No Lady"
  • Kenny The Cat Kucing sing kawentar Spongebob mamrga bisa nahan napas ing banyu. Ananging rahasia iku kabongkar lan Kenny jebule ngenggo tabung oksigen.
  • Mrs Hagfish Simbah misterius sing naté menyang Krusty Krab kanggo tuku Krabby patty ananging didugang Pak Krab merga dhuwité kurang lan nyanthet Krusty Krab kanthi tandha tutup.
  • Fiasco juru kagunan misuwur Bikini Bottom.
  • Haward iwak sing naté omah cedhak Spongebob, Patrick lan Squidward wiwité Squidward seneng ananging sakwisé mecahaké glembung Squidward sebel lan mengusir.
  • Bubble Buddy gelembung kanca Spongebob
  • Doodlebob gambar spongebob sing digambar spongebob lan patrick kanthi pensil ajaib duwé sipat nakal lan jail
  • Burger Beard The Pirate pawongan bajak laut sing katon ing Spongebob movie sponge out the water. Dhèwèké duwé buku ajaib kanggo nyolong formula Kraby Patty. ananging Spongebob Patrick, Sandy, Squidward, Mr krab, bisa nyelametaké.
  • Nancy Suzy Fish iwak klambi Kuning minangka kanca Pearl lan seneng mangan ing Krusty Krab.
  • Shiny Anak saka Bubble Buddy katon nalika episodé Bubble Buddy reteruns dhèwèké anak sing nakal, dhèwèké naté njalili wong ing Bikini Bottom.
  • Fuzzy Guru karate Sandy sing naté ngelatih Spongebob lan Sandy.
  • Grandma Plankton Simbah saka Plankton lan dhèwèké omah ing Shandy Shools.
  • Kyle minangka manuk camar sing katon ing episodé "Sponge Out Of The Water".
  • Grandpa Plankton Simbah Plankton sing naté katon nalika ngimpi Plankton nalika dhèwèké dipangan Pearl.
  • Andy manuk camar kanca saka Kyle dhèwèké hobi nyanyi.
  • The Sharks k hiu sing omah ing dalan Bikini Bottom. Katon ing episodé "Sharks vs. Pods". Musuh The Pods. Dipimpin karo Sharkface lan ana Lonnie, Jonnie, Ronnie, Donnie lan j SpongeBob SquarePants.
  • The Pods Musuh saka The Sharks lan saka Gurita. Squidward uga minangka salah siji anggota saka The Pods.
  • Victor Crab Bapak saka Mr.Krabs naté katon ing episodé Senior Dicount lan fotoné ing kantor Mr.Krabs.
  • Chip Anak saka Plankton lan Karen naté katon ing episode Karen Baby nalika wiwité Karen mesen lewat toko online lan dikirim nganggo drone.
  • Spot Amoeba ingon-ingon Plankton.
  • Mindy Anak wadon saka Neptune naté katon ing The Spongebob Squarepants Movie.
  • Triton Anak lanang Neptune dhèwèké naté dikurung bapaké amarga tindak-tanduké lan dibebasaké Spongebob lan Patrick ing episodé Clash Of Triton.
  • Queen amphitrite Garwa saka Neptune.

Pranala NjabaBesut