Mohammad Natsir

Mohammad Natsir (lair ing Alahan Panjang, Lembah Gumanti, Solok, Sumatra Kulon, 17 Juli 1908 – pati ing Jakarta, 6 Fèbruari 1993 ing umur 84 taun) ya iku mahamantri kaping lima, kang yasa lan dadi pemimpin parté pulitik Masyumi (parté), lan uga dadi tokoh Islam kang misuwur ing Indonésia.

Mohammad Natsir
Moh natsir1.jpg
Mahamantri Indonésia 5
Linggih
5 September 1950 – 26 April 1951
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéAbdoel Halim
Kang sawiséSukiman Wirjosandjojo
Mantri Komunikasi dan Informatika Républik Indonésia 2
Linggih
12 Maret 1946 – 26 Juni 1947
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéAmir Sjarifuddin
Kang sawiséSetiadi
Linggih
29 Januari 1948 – 4 Agustus 1949
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéSjahbudin Latif
Kang sawiséSjamsuddin
Rerincèn dhiri
Lair(1908-Cithakan:NOMORBULAN-17)17 Juli 1908
Nèderlan Alahan Panjang, Lembah Gumanti, Solok, Sumatra Barat, Hindia Walanda
PatiFèbruari 6, 1993(1993-02-06) (umur 84)
Indonésia Jakarta, Indonésia
BangsaIndonésia
Parté pulitikMasyumi
ProfésiPulitikus