Patrik Berger

Pamain bal-balan

Patrik Berger yaiku salah sawijining pamain kang gawé sengsem jagat bal-balan donya nalika anané gelaran Piyala Éropa utawa Euro taun 1996 ing Inggris. Dhèwèké pamain bal-balan aguna kang asalé saka Rèpublik Céko, lair kutha Praha surya 10 Novèmber 1973. Berger dadi angkatan emas pamain-pamain Céko kang makarya ing tatar paling dhuwur bal-balan Éropa saliyané Karèl Poborsky, Vladimir Smicer lan Jan Koller. Patrik Berger duwé dedeg 185 cm lan migunakaké sikil kiwa kanggo sikil karosané sarta pamain kang mapan ana posisi bèg kiwa utawa swiwi kiwa.[1] Dhèwèké kawentar minangka pamain legendha Liverpool FC, dhèwèké tansah diéling-éling déning panjurung Liverpool amarga duwé tendhangan sikil kiwa jarak adoh kang gegirisi lan pamain kang ngirim operan dadi gol marang Michael Owen ing final Piyala FA 2001 lumawan Arsenal F.C. ing Stadhion Millenium, Cardiff kang mutusaké pènsiun surya 1 Januari 2010.[2][3]

Patrik Berger
Турнір чемпіонів зірок Ліги чемпіонів УЄФА, Києв, 2018, 15.jpg
Patrik Berger dadi Tamu ing Fanfest Piyala Donya Ruslan 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Patrik Berger
Tanggal lair (1973-11-10) 10 Novèmber 1973 (umur 47)
Papan lair Prague,  Républik Céko
Dhuwur 6 ft 1 in (1.85 m)
Posisi main Swiwi kiwa, Glandhang serang
Karir nom
1989–1991 Sparta Praha
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1991–1995 Slavia Prague 90 (24)
1995–1996 Borussia Dortmund 27 (4)
1996–2003 Liverpool 196 (35)
2003–2005 Portsmouth 52 (8)
2005–2008 Aston Villa 29 (2)
2006–2007Stoke City (silih) 7 (0)
2008–2010 Sparta Praha 23 (6)
Gunggung 376 (72)
Tim nasional
1994 Républik Céko U21 1 (3)
1993 Cékoslovakia 2 (0)
1994–2001 Républik Céko U21 42 (18)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


KarirBesut

Sadawané karir ing jagad bal-balan bawana biru, Berger kapétung wis kaping pitu béla klub-klub ing nagara Céko, Jérman, lan Inggris. Pathokan suksèsé yaiku nalika ing Liverpool saka taun 1996-2003.

Liverpool FCBesut

Pindhahé Berger Menyang Liverpool saka Borussia Dortmund ora mung jalaran kurang gathuke kalawan palatihé nalika iku Ottmar Hitzfeld, Berger didèlèh ing posisi glandhang bertahan kang ora disenenginé. Nanging saliyané kuwi pindhahé dhèwèké menyang klub ing pinggir kali Mersey kasebut amarga daradasih utawa ngimpi kang dadi kasunyatan. Berger nambahi akèh werna ing klub Liverpool kang sadurungé mung diisi pamain-pamain saka dharatan Britania Raya: Irlandia lan Wales pamain-pamain kasebut ing antarané Stig Inge Bjornebye lan kiper cadhangan Joergen Nielsen kajaba kuwi uga ana pamain saka wewengkon Skandinavia kang wis lumrah kanggo warga Inggris amarga gaya mainé mèh mèmper, nanging Berger béda banget. Tekané Berger nambahi werna bawana ing kubu Liverpool lan dipapag kanthi rasa bungah, nanging awang-awang duwé karir kang gampang ora dilakoni kanthi gampang ing mangsa pramusim dhèwèké malah nandhang cidra lan ndadèkaké pepalang kanggo Berger nglakoni dhebut menangi Liga Primèr Inggris. Senajan mengkono, taun kapisanné dilakoni cukup nengsemaké, bisa nyithak rong gol menyang gawang Leicester City lan Chelsea FC buktèkaké manawa Liverpool ora kliru nuku dhèwèké. Gol-gol kang duwé ciri mirunggan yaiku nendhang bal saka kadohan manganggo sikil kiwa menyang pojok gawang mungsuh kaya-kaya sepélé kanggo dhèwèké kamangka bab kuwi dudu perkara gampang. Nanging mangsa-mangsa éndah ora bisa terus dirasakaké déning Berger jalaran kober ora cocog kalawan juru latih Liverpool nalika iku, Roy Evans satémah ngurangi menit mainé ing Liverpool. Bejan kanggo Berger pangganti Roy Evans yaiku Gerard Houllier isih percaya marang dhèwèké, bareng juru latihh saka Prancis kasebut Berger nutup mangsa 1999-00 kanthi nyithak 9 gol semusim.[4]

BebungahBesut

Képriyé-képriyéa Patrik Berger diakoni déning pandhemen Liverpool dadi salah sawijining legendhané kang bisa ngangkat préstasi tim menyang péntas internasional liwat sumbangan treble gelar-gelar ing tanah Inggris lan Éropa.

RujukanBesut

  1. Liga Inggris, Admin. "Deleng Pamain Patrik Berger (saka Basa Inggris)". Premier League. Dibukak ing 2021-01-17.
  2. Transfermarkt, Admin (2010-01-07). "Profil Pamain Patrik Berger (saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dibukak ing 2021-01-17.
  3. Kopites, The. "Patrik Berger Pamain Jaman Biyèn (Saka Basa Inggris)". Liverpool FC. Dibukak ing 2021-01-17.
  4. Nugroho, Aditya (2017-11-10). "Patrik Berger lan Carita Mongkoge Bélani Liverpool (saka Basa Indonésia)". Tribe Indonesia. Dibukak ing 2021-01-17.
  5. a b c d e f g h i Transfermarkt, Admin (2010-01-10). "Gelar-gelar Patrik Berger (saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dibukak ing 2021-01-17.