Tuduhaké menu pokok

Ronald Wilson Reagan (lair ing Tampico, Illinois, 6 Fèbruari 1911 – pati ing Bel-Air, Los Angeles, California, 5 Juni 2004 ing umur 93 taun) punika Présiden kaping-40 Amérikah Sarékat (19811989) lan Gubernur kaping-33 California (1967–1975). Reagan ugi wujud aktor filem sadèrèngipun mlebet pulitik. Panjenenganipun gesang langkung lami tinimbang Présiden sanèsipun (93 taun, 119 dinten) lan wujud Présiden kapilih paling sepuh (69 taun, 349 dinten nalika mundhut kakuwaosan).

Ronald Wilson Reagan
Ronald Reagan


Masa jabatan
20 Januari 1981 – 20 Januari 1989
Wakil Presiden George H. W. Bush
Sadurungé Jimmy Carter
Pengganti George H. W. Bush

Masa jabatan
3 Januari 1967 – 7 Januari 1975
Sadurungé Edmund G. "Pat" Brown, Sr.
Pengganti Edmund G. "Jerry" Brown, Jr.

Lahir 6 Fèbruari 1911
Tampico, Illinois
Meninggal Juni 5, 2004(2004-06-05) (umur 93)
Bel-Air, California
Kebangsaan Amérika
Partai politik Républik
Suami/Istri (1) Jane Wyman (palakrami 1940, pegatan 1948)
(2) Nancy Davis Reagan (palakrami 1952-2004: kematian suaminya)
Anak Maureen Reagan
Christine Reagan
Michael Reagan (adopted)
Patti Reagan
Ron Reagan
Almamater Eureka College
Pekerjaan Aktor
Agama Presbiterian
Tanda tangan Ronald Reagan's signature

Pengangkatan Mahkamah AgungBesut

Pranala njawiBesut