Simbah kang sarungan, saka Somalia

Sarung utawa sarong iku kain amba kang pucuk siji lan sijiné disambung saéngga dadi kawangun kaya plempem utawa pipa. Ing tanah jawa, sarung mligi dipigunakaké déning wong lanang kanthi dibebetaké lan dianggo ing samubarang panggawéyan. Sarung uga dadi sandhangan tumrap wong Malayu, Asia Kidul-wétan, Asia Wétan, Arab, Sungu Afrika lan pira-pira ing laladan Pasifik. Lumrahé sarung duwé corak kothak-kothak, sanajan uga saiki ana sarung kang duwé corak wewangun kéwan utawa tuwuhan.

Sandhangan sing saèmper sarungBesut

 
A traditional Khmer dancer wearing a sampot ing Cambodia

Sandhangan sing saèmper karo sarung ing tlatah liya antarané:

 
Polynesian Hiva Oa dancers dressed ing pāreu around 1909

RujukanBesut

  1. Sarong, The British Museum

Pranala njabaBesut