Setatsiyun Wlingi

setatsiyun sepur ing Kabupatèn Blitar, Indonésia


Setatsiyun Wlingi (WG) yaiku setatsiyun sepur Kelas II sing dununge ing Beru, Wlingi, Blitar ; ing dhuwur +274 meter. Setatsiyun iki minangka setatsiyun paling kulon ing Daerah Operasi VIII Surabaya nyebrang Bangil-Kertosono, uga setatsiyun sepur paling gedhe ing Kabupaten Blitar .

Stasiun Wlingi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WG.png
  • Singkatan: WG
  • Nomor: 5023
Stasiun Wlingi 2020.jpg
Bangunan utama Stasiun Wlingi, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènBlitar
KecamatanWlingi
KelurahanBeru
AlamatJalan Stasiun Wlingi
Koordinat8°05′18″S 112°19′12″E / 8.0883317°S 112.32004°E / -8.0883317; 112.32004Koordhinat: 8°05′18″S 112°19′12″E / 8.0883317°S 112.32004°E / -8.0883317; 112.32004
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunII[1]
PunggelanWG
Nomer setasiun5023
Dhuwuring stasiun+274 m
Kilometerkm 103+669 lintas Bangil-Blitar-Kertosono
LayananGajayana (reguler & tambahan), Brawijaya, Malabar, Kertanegara, Malioboro Ekspres, Majapahit, Matarmaja (reguler & tambahan), Penataran, lan Parcel ONS Tengah
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (satu peron sisi dan dua peron pulau yang sama-sama rendah)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun iki duwe patang jalur sepur kanthi garis 2 minangka garis lurus lan garis 3 sing asring digunakake kanggo keberangkatan lan kedatangan kereta kanthi seri dawa. Saiki, kabeh sepur penumpang biasa nyebrang jalur Malang - Blitar biasane mandheg ing setatsiyun iki.

Jadwal sepurBesut

Iki jadwal sepur ing Setatsiyun Wlingi wiwit 1 April 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha reguler
No. Sepur Sepur Ancas Kelas Teka Budhal
282 Matarmaja Malang (ML) Ekonomi 01.00 01.04
170 Kertanegara Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 01.53 01.56
74 Brawijaya Eksekutif 03.51 03.53
120 Malabar Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 05.25 05.28
72 Gajayana Eksekutif & Luxury 06.10 06.12
169 Kertanegara Purwokerto (PWT) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 09.29 09.37
252 Majapahit Malang (ML) Ekonomi Plus 09.35 09.39
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Solo Jebres (SK)-Semarang Tawang (SMT) Ekonomi 10.56 10.59
172F Malioboro Ekspres Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 13.54 13.57
71 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 15.31 15.33
73 Brawijaya Jakarta Gambir (GMR) liwat Solo Jebres (SK)-Semarang Tawang (SMT) Eksekutif 17.06 17.08
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 18.19 18.23
251 Majapahit Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Solo Jebres (SK)-Semarang Tawang (SMT) Ekonomi Plus 19.39 19.42
171F Malioboro Ekspres Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 21.14 21.17
  • Sepur Tambahan
No. Sepur Sepur Ancas Kelas Teka Budhal
7006A Gajayana Tambahan Malang (ML) Eksekutif 13.05 13.07
7005A Jakarta Gambir (GMR) 18.52 18.54

ParipustakaBesut

  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero) (21 Januari 2020). "Selayang Pandang Daerah Operasi 8 Surabaya" (PDF). e-PPID PT. Kereta Api Indonesia. Dibukak ing 5 Oktober 2020.