Shenny Andrea

Shenny Andrea (lair ing Bandung, Jawa Kulon, 9 Januari 1979; umur 43 taun)[1], iku salah sijiné juru main sinétron lan bintang filem kang asalé saka Indonésia.[1]

Shenny Andrea
Shenny andrea 4.jpg
LairShenny Andrea
PakaryanAktris
Taun aktif1995-saiki

KarirBesut

Shenny miwiti karir dadi pameran pambiyantu ing sinétron-sinétron kaya ta sinétron akng judhulé Permataku, Wajah Penuh Cinta, Panji Manusia Millenium, Keajaiban, Basa Bibir, Wah!!! Cantiknya …?, Wah!!! Cantikanya … 2, Ikhlas, lan Dia.[1] Sanajan durung tau dadi pameran utama ing sinétron, nanging Shenny éntuk tawaran kanggo main ing filem layar amba prodhuksi Creative Motion Pictures.[1] Film iki diprodhuseri karo Asun Mawardi saka Indonésia.[1] Film iki duwé tema The Black Magic (2003).[1] Jenengé kang mauné Shenny Andriani banjur ganti dadi Shenny Andrea.[1] Shenny dadi siji-sijiné pameran utama kang asalé saka Indonésia.[1] Déné juru main-juru main liyané asalé saka Hollywood kaya ta Guy Bracca, Christina Wieber, Daniel Lennox lan Brian Bianchini.[1]

Taun 2007, Shenny uga mèlu main ing filem Diva, filem iki digawé karo telu kultur pafileman saka telung nagara.[1] Aktor lan aktris asalé saka Malaysia lan Indonésia.[1] Déné sutradarané lan kru tèknis asalé saka India.[1] Film iki dibintangi Ning Baizura, Balkisyh, Awal Ashari, Adam AF2 saka Malaysia, lan Jeremy Thomas, Jessica Iskandar, Shenny Andrea saka Indonésia.[1] Ana pawarta yèn filem iki ngentèkaké béya kang gunggungé 3 yuta ringgit utawa punjul 7,7 milyar rupiah.[1] Soundtrack filem cacahé ana 40 lagu kang dinyanyèkaké artis Malaysia-Indonésia kaya ta Krisdayanti, Vina Panduwinata, Siti Nurhaliza lan Ning Baizura.[1]

IklanBesut

Iklan kang dibintangi Shenny Andrea.[1]

  • Clean & Clear (1998)
  • Coca Cola (1998)
  • Snip-Snap (2000)
  • OBH Combi Plus (2001)
  • Emeron (2001)

SinétronBesut

Sinétron kang dibintangi Shenny Andrea.[1]

Kauripan pribadiBesut

Shenny tau pacaran karo aktor Okan Kornelius.[2]

Cathetan sikilBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. infoselebindo.com(diundhuh tanggal 19 Juli 2011)