Lambang Peta
Lambang Thessaloniki dalam bendera Lokasi Thessaloniki di Yunani
Data dhasar
Periferia (Provinsi): Makedonia Tengah
Wewengkon: 17,8 km²
Penduduk: 363.987 jiwa (809.457 jiwa di daerah metropolitan)
Pelat nomer kendaraan bermotor: N
Situs web resmi: www.thessalonikicity.gr
Pulitik
Walikota: Vassilios Papageorgopoulos

Thessaloniki utawa Tesalonika[1] (Yunani: Θεσσαλονίκη, Turki: Selânik, Slavia: Solun (Солун), Aromania: Săruna, Ladino: Selanik), iku sawijining kutha kang dumunung ing Yunani pérangan lor. Sing ndunungi gunggung 363.987 jiwa (2001).

Putra kuthaBesut

Cathetan sikilBesut

  1. Jeneng Tesalonika iku jeneng kang dianggo sajeroning pertalan Alkitab basa Indonesia

Pranala njabaBesut