Tuduhaké menu pokok

Pratélan unsur kimia ing ngisor iki disusun dhedhasar nomer atom lan kodhe warna miturut tipe unsur. Saben unsur ditampilaké informasi ngenani jeneng unsur, lambang unsur, golongan lan période, massa atom (utawa isotop kang paling stabil), massa jinis, titik lebur, titik umob lan penemuné.

Dhèrèt kimia tabel périodik
Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
No.
atom
Jeneng Lambang Periode,
Golongan
Massa
(g/Mol)
Massa jinis
(g/cm³)
padha 20°C
Titik
lebur 
(°C)
Titik
umob 
(°C)
Taun
panemuan
Penemu
1 Hidrogen H 1; 1 1,00794(7)2 3 4 0,084 g/l -259,1 -252,9 1766 Cavendish
2 Hèliyum He 1; 18 4,002602(2)2 4 0,17 g/l -272,2 -268,9 1895 Ramsay dan Cleve
3 Litiyum Li 2; 1 6,941(2)2 3 4 5 0,53 180,5 1317 1817 Arfwedson
4 Bèriliyum Be 2; 2 9,012182(3) 1,85 1278 2970 1797 Vauquelin
5 Boron B 2; 13 10,811(7)2 3 4 2,46 2300 2550 1808 Davy dan Gay-Lussac
6 Karbon C 2; 14 12,0107(8)2 4 3,51 3550 4827 prasajarah ora dikawruhi
7 Nitrogen N 2; 15 14,0067(2)2 4 1,17 g/l -209,9 -195,8 1772 Rutherford
8 Oksigèn O 2; 16 15,9994(3)2 4 1,33 g/l -218,4 -182,9 1774 Priestly lan Scheele
9 Fluor F 2; 17 18,9984032(5) 1,58 g/l -219,6 -188,1 1886 Moissan
10 Néon Ne 2; 18 20,1797(6)2 3 0,84 g/l -248,7 -246,1 1898 Ramsay lan Travers
11 Natriyum Na 3; 1 22,98976928(2) 0,97 97,8 892 1807 Davy
12 Magnèsiyum Mg 3; 2 24,3050(6) 1,74 648,8 1107 1755 Black
13 Alumuniyum Al 3; 13 26,9815386(8) 2,70 660,5 2467 1825 Oersted
14 Silikon Si 3; 14 28,0855(3)4 2,33 1410 2355 1824 Berzelius
15 Fosfor P 3; 15 30,973762(2) 1,82 44 (P4) 280 (P4) 1669 Brand
16 Wlirang S 3; 16 32,065(5)2 4 2,06 113 444,7 prasajarah tak diketahui
17 Klor Cl 3; 17 35,453(2)2 3 4 2,95 g/l -34,6 -101 1774 Scheele
18 Argon Ar 3; 18 39,948(1)2 4 1,66 g/l -189,4 -185,9 1894 Ramsay lan Rayleigh
19 Kaliyum K 4; 1 39,0983(1) 0,86 63,7 774 1807 Davy
20 Kalsium Ca 4; 2 40,078(4)2 1,54 839 1487 1808 Davy
21 Skandiyum Sc 4; 3 44,955912(6) 2,99 1539 2832 1879 Nilson
22 Titaniyum Ti 4; 4 47,867(1) 4,51 1660 3260 1791 Gregor dan Klaproth
23 Vanadiyum V 4; 5 50,9415(1) 6,09 1890 3380 1801 del Río
24 Krom Cr 4; 6 51,9961(6) 7,14 1857 2482 1797 Vauquelin
25 Mangan Mn 4; 7 54,938045(5) 7,44 1244 2097 1774 Gahn
26 Wesi Fe 4; 8 55,845(2) 7,87 1535 2750 prasajarah ora dikawruhi
27 Kobalt Co 4; 9 58,933195(5) 8,89 1495 2870 1735 Brandt
28 Nikel Ni 4; 10 58,6934(2) 8,91 1453 2732 1751 Cronstedt
29 Tembaga Cu 4; 11 63,546(3)4 8,92 1083,5 2595 prasajarah ora dikawruhi
30 Sèng Zn 4; 12 65,409(4) 7,14 419,6 907 prasajarah ora dikawruhi
31 Galiyum Ga 4; 13 69,723(1) 5,91 29,8 2403 1875 Lecoq de Boisbaudran
32 Germaniyum Ge 4; 14 72,64(1) 5,32 937,4 2830 1886 Winkler
33 Arsènik As 4; 15 74,92160(2) 5,72 613 613
(subl,)
ca, 1250 Albertus Magnus
34 Sèlèniyum Se 4; 16 78,96(3)4 4,82 217 685 1817 Berzelius
35 Brom Br 4; 17 79,904(1) 3,14 -7,3 58,8 1826 Balard
36 Kripton Kr 4; 18 83,798(2)2 3 3,48 g/l -156,6 -152,3 1898 Ramsay lan Travers
37 Rubidiyum Rb 5; 1 85,4678(3)2 1,53 39 688 1861 Bunsen lan Kirchhoff
38 Stronsiyum Sr 5; 2 87,62(1)2 4 2,63 769 1384 1790 Crawford
39 Itrium Y 5; 3 88,90585(2) 4,47 1523 3337 1794 Gadolin
40 Sirkon Zr 5; 4 91,224(2)2 6,51 1852 4377 1789 Klaproth
41 Niobium Nb 5; 5 92,906 38(2) 8,58 2468 4927 1801 Hatchett
42 Molibdènum Mo 5; 6 95,94(2)2 10,28 2617 5560 1778 Scheele
43 Teknesium Tc 5; 7 [98,9063]1 11,49 2172 5030 1937 Perrier lan Segrè
44 Rutèniyum Ru 5; 8 101,07(2)2 12,45 2310 3900 1844 Klaus
45 Rodhiyum Rh 5; 9 102,90550(2) 12,41 1966 3727 1803 Wollaston
46 Paladhiyum Pd 5; 10 106,42(1)2 12,02 1552 3140 1803 Wollaston
47 Pérak Ag 5; 11 107,8682(2)2 10,49 961,9 2212 prasajarah ora dikawruhi
48 Kadmium Cd 5; 12 112,411(8)2 8,64 321 765 1817 Strohmeyer lan Hermann
49 Indium In 5; 13 114,818(3) 7,31 156,2 2080 1863 Reich lan Richter
50 Timah Sn 5; 14 118,710(7)2 7,29 232 2270 prasajarah ora dikawruhi
51 Antimon Sb 5; 15 121,760(1)2 6,69 630,7 1750 prasajarah ora dikawruhi
52 Telurium Te 5; 16 127,60(3)2 6,25 449,6 990 1782 von Reichenstein
53 Yodium I 5; 17 126,90447(3) 4,94 113,5 184,4 1811 Courtois
54 Sénon Xe 5; 18 131,293(6)2 3 4,49 g/l -111,9 -107 1898 Ramsay lan Travers
55 Sésium Cs 6; 1 132,9054519(2) 1,90 28,4 690 1860 Kirchhoff lan Bunsen
56 Barium Ba 6; 2 137,327(7) 3,65 725 1640 1808 Davy
57 Lantanum La 6 138,90547(7)2 6,16 920 3454 1839 Mosander
58 Serium Ce 6 140,116(1)2 6,77 798 3257 1803 von Hisinger lan Berzelius
59 Praseodimium Pr 6 140,90765(2) 6,48 931 3212 1895 von Welsbach
60 Neodimium Nd 6 144,242(3)2 7,00 1010 3127 1895 von Welsbach
61 Prometium Pm 6 [146,9151]1 7,22 1080 2730 1945 Marinsky dan Glendenin
62 Samarium Sm 6 150,36(2)2 7,54 1072 1778 1879 Lecoq de Boisbaudran
63 Europium Eu 6 151,964(1)2 5,25 822 1597 1901 Demarçay
64 Gadolinium Gd 6 157,25(3)2 7,89 1311 3233 1880 de Marignac
65 Terbium Tb 6 158,92535(2) 8,25 1360 3041 1843 Mosander
66 Disprosium Dy 6 162,500(1)2 8,56 1409 2335 1886 Lecoq de Boisbaudran
67 Holmium Ho 6 164,93032(2) 8,78 1470 2720 1878 Soret
68 Erbium Er 6 167,259(3)2 9,05 1522 2510 1842 Mosander
69 Tulium Tm 6 168,93421(2) 9,32 1545 1727 1879 Cleve
70 Iterbium Yb 6 173,04(3)2 6,97 824 1193 1878 de Marignac
71 Lutetium Lu 6; 3 174,967(1)2 9,84 1656 3315 1907 Urbain
72 Hafnium Hf 6; 4 178,49(2) 13,31 2150 5400 1923 Coster dan de Hevesy
73 Tantalum Ta 6; 5 180,9479(1) 16,68 2996 5425 1802 Ekeberg
74 Wolfram W 6; 6 183,84(1) 19,26 3407 5927 1783 Elhuyar
75 Renium Re 6; 7 186,207(1) 21,03 3180 5627 1925 Noddack; Tacke lan Berg
76 Osmium Os 6; 8 190,23(3)2 22,61 3045 5027 1803 Tennant
77 Iridium Ir 6; 9 192,217(3) 22,65 2410 4130 1803 Tennant
78 Platina Pt 6; 10 195,084(9) 21,45 1772 3827 1557 Scaliger
79 Emas Au 6; 11 196,966569(4) 19,32 1064,4 2940 prasajarah ora dikawruhi
80 Raksa Hg 6; 12 200,59(2) 13,55 -38,9 356,6 prasajarah tak diketahui
81 Talium Tl 6; 13 204,3833(2) 11,85 303,6 1457 1861 Crookes
82 Timbal Pb 6; 14 207,2(1)2 4 11,34 327,5 1740 prasajarah ora dikawruhi
83 Bismut Bi 6; 15 208,98040(1) 9,80 271,4 1560 1540 Geoffroy
84 Polonium Po 6; 16 [208,9824]1 9,20 254 962 1898 Marie and Pierre Curie
85 Astatin At 6; 17 [209,9871]1 302 337 1940 Corson dan MacKenzie
86 Radon Rn 6; 18 [222,0176]1 9,23 g/l -71 -61,8 1900 Dorn
87 Fransium Fr 7; 1 [223,0197]1 27 677 1939 Perey
88 Radium Ra 7; 2 [226,0254]1 5,50 700 1140 1898 Marie dan Pierre Curie
89 Aktinium Ac 7 [227,0278]1 10,07 1047 3197 1899 Debierne
90 Torium Th 7 232,03806(2)1 2 11,72 1750 4787 1829 Berzelius
91 Protaktinium Pa 7 231,03588(2)1 15,37 1554 4030 1917 Soddy; Cranston lan Hahn
92 Uranium U 7 238,02891(3)1 2 3 18,97 1132,4 3818 1789 Klaproth
93 Neptunium Np 7 [237,0482]1 20,48 640 3902 1940 McMillan dan Abelson
94 Plutonium Pu 7 [244,0642]1 19,74 641 3327 1940 Seaborg
95 Amerisium Am 7 [243,0614]1 13,67 994 2607 1944 Seaborg
96 Kurium Cm 7 [247,0703]1 13,51 1340 1944 Seaborg
97 Berkelium Bk 7 [247,0703]1 13,25 986 1949 Seaborg
98 Kalifornium Cf 7 [251,0796]1 15,1 900 1950 Seaborg
99 Einsteinium Es 7 [252,0829]1 860 1952 Seaborg
100 Fermium Fm 7 [257,0951]1 1952 Seaborg
101 Mendelevium Md 7 [258,0986]1 1955 Seaborg
102 Nobelium No 7 [259,1009]1 1958 Seaborg
103 Lawrensium Lr 7; 3 [260,1053]1 1961 Ghiorso
104 Rutherfordium Rf 7; 4 [261,1087]1 1964/69 Flerov
105 Dubnium Db 7; 5 [262,1138]1 1967/70 Flerov
106 Seaborgium Sg 7; 6 [263,1182]1 1974 Flerov
107 Bohrium Bh 7; 7 [262,1229]1 1976 Oganessian
108 Hassium Hs 7; 8 [265]1 1984 GSI (*)
109 Meitnerium Mt 7; 9 [266]1 1982 GSI
110 Darmstadtium Ds 7; 10 [269]1 1994 GSI
111 Roentgenium Rg 7; 11 [272]1 1994 GSI
112 Kopernisium Cn 7; 12 [285]1 1996 GSI
113 Nihonium Nh 7; 13 [284]1 2004 JINR (*); LLNL (*)
114 Flerovium Fl 7; 14 [289]1 1999 JINR
115 Moskovium Mc 7; 15 [288]1 2004 JINR; LLNL
116 Livermorium Lv 7; 16 [292]1 1999 LBNL (*)
117 Tennessin Ts 7; 17 1 ora tinemu
118 Oganesson Og 7; 18 1 ora tinemu
Dhèrèt kimia tabel périodik
Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia

AkronimBesut

CathetanBesut

  • Cathetan 1: Unsur iki ora duwé inti stabil. Aji sajeroning tandha kurung kothak, upamané [209], nuduhaké nomer massa isotop kanthi wektu urip paling dawa unsur mau. Nanging ana telu unsur (Torium, Protaktinium, lan Uranium) kang duwé ciri-ciri "terrestrial isotopic composition", saéngga kang dituduhaké ya iku massa atomé.
  • Cathetan 2: Komposisi isotopik unsur iki duwé variasi sajeroning sawatara spésimèn geologis, lan variasiné mbokmanawa ngluwihi apa kang dituduhaké sajeroning tabel iki.
  • Cathetan 3: Komposisi isotopik unsur iki bisa duwé variasi sajeroning materi komersial, kang bisa njalari berat atom nyimpang kanthi signifikan saka aji kang dituduhaké sajeroning tabel iki.
  • Cathetan 4: Komposisi isotopik duwé variasi ing materi terrestrial, saéngga berat atom kang luwih persis ora bisa diwènèhaké.
  • Cathetan 5: Berat atom Litiyum komersial bisa duwé variasi antara 6,939 lan 6,996—analisis materi kanthi spesifik diperlakaké kanggo nemu aji kang luwih akurat.

RujukanBesut

Tabèl périodik

Tabèl standar | Tabèl vertikal

Dhaptar unsur kimia

Adhedhasar jeneng | Adhedhasar lambang | Adhedhasar nomer atom
Golongan:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18
Periode:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9
Dhèrèt kimia:   Alkali - Alkali tanah - Lantanida - Aktinida - Logam transisi - Logam - Metaloid - Nonlogam - Halogen - Gas mulia
Golongan → 1 2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Période ↓
1 1
H

2
He
2 3
Li
4
Be


5
B
6
C
7
N
8
O
9
F
10
Ne
3 11
Na
12
Mg


13
Al
14
Si
15
P
16
S
17
Cl
18
Ar
4 19
K
20
Ca

21
Sc
22
Ti
23
V
24
Cr
25
Mn
26
Fe
27
Co
28
Ni
29
Cu
30
Zn
31
Ga
32
Ge
33
As
34
Se
35
Br
36
Kr
5 37
Rb
38
Sr

39
Y
40
Zr
41
Nb
42
Mo
43
Tc
44
Ru
45
Rh
46
Pd
47
Ag
48
Cd
49
In
50
Sn
51
Sb
52
Te
53
I
54
Xe
6 55
Cs
56
Ba
*
71
Lu
72
Hf
73
Ta
74
W
75
Re
76
Os
77
Ir
78
Pt
79
Au
80
Hg
81
Tl
82
Pb
83
Bi
84
Po
85
At
86
Rn
7 87
 Fr 
88
Ra
**
103
Lr
104
Rf
105
Db
106
Sg
107
Bh
108
Hs
109
Mt
110
Ds
111
Rg
112
Cn
113
Nh
114
Fl
115
Mc
116
Lv
117
Ts
118
Og

* Lantanida 57
La
58
Ce
59
Pr
60
Nd
61
Pm
62
Sm
63
Eu
64
Gd
65
Tb
66
Dy
67
Ho
68
Er
69
Tm
70
Yb
** Aktinida 89
Ac
90
Th
91
Pa
92
U
93
Np
94
Pu
95
Am
96
Cm
97
Bk
98
Cf
99
Es
100
Fm
101
Md
102
No
Seri Kimia saka Tabel Périodik
Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia