Kabupatèn Tambrauw

Kabupatèn Tambrauw yaiku salah satu Kabupatèn di Provinsi Papua Kulon, Indonésia. Pusat pamaréntahan berada di Fef.

Kabupatèn Tambrauw
Lambang_Kabupaten_Tambrauw,_Papua_Barat
Lambang {{{nama}}}
Moto: -


92.09.00_PapuaBarat_Tambrauw
Peta lokasi {{{nama}}} di Papua Kulon
Koordinat: -
Propinsi Papua Kulon
Tanggal peresmian 26 November 2008
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon -
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

Dhasar ukum pambentukan Kabupatèn iki yaiku Undhang-Undhang Républik Indonésia Taun 2008 Nomor 56. Kabupatèn iki diresmèkaké déning Mantri Dalam Negeri Indonésia, Mardiyanto, ing tanggal 29 Oktober 2008. Penunjukan punggawa bupati sauntara ing tanggal 15 April 2009 ing Jakarta, kanthi nunjuk Menase Paa minangka punggawaé.[1]

Pratélan DistrikBesut

Miturut Undhang-undhang mau ing dhuwur Kabupatèn Tambrauw diwangun saka sapérangan tilas wewengkon Kabupatèn Sorong, yaiku:

  1. Abun
  2. Fef
  3. Kwoor
  4. Miyah
  5. Sausapor
  6. Yembun

Sabanjuré ana putusan Mahkamah Konstitusi Indonésia nomer: 127/PUU-VII/2009 ngenani pangujian Undhang-undhang Nomer: 56 Taun 2008 ngenani Pambentukan Kabupatèn Tambrauw ing Provinsi Papua Kulon, sing ngukuhaké panambahan sawatara dhistrik asal saka Kabupatèn Manokwari lan Kabupatèn Sorong, saéngga dhistrik ing Kabupatèn Tambrauw dadi:

  1. Abun
  2. Amberbaken
  1. Fef
  2. Kebar
  3. Kwoor
  4. Miyah
  5. Mubrani
  6. Muraid
  7. Sausapor
  8. Senopi
  9. Yembun

Wates WewengkonBesut

ing sisih lor karo: Samudra Pasifik
ing sisih kidul karo: Aifat Lor, Mare, Sawiat
ing sisih kulon karo: Sayosa
ing sisih wétan karo: -

Laladan-laladan otonomi sing diresmèkaké ing tanggal sing padhaBesut

  1. Kabupatèn Mesuji, ing Lampung.
  2. Kabupatèn Tulang Bawang Kulon, ing Lampung.
  3. Kabupatèn Pringsewu, ing Lampung.
  4. Kutha Gunung Sitoli, ing Sumatra Lor.
  5. Kabupatèn Nias Lor, ing Sumatra Lor.
  6. Kabupatèn Nias Kulon, ing Sumatra Lor.
  7. Kabupatèn Tambrauw, ing Papua Kulon.
  8. Kabupatèn Pulo Morotai, ing Maluku Lor.
  9. Kabupatèn Intan Jaya, ing Papua.
  10. Kabupatèn Deiyai, ing Papua.
  11. Kabupatèn Sabu Raijua, ing Nusa Tenggara Wétan.
  12. Kutha Tangerang Kidul, ing Banten.

RujukanBesut

Cathetan sikilBesut

  1. Nina Susilo. [1]. Kompas Daring. Edisi 15-04-2009.