Kutha Padangpanjang

Kutha Padangpanjang iku salah siji kutha kang dumunung ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia lan minangka kutha kanthi jembar wewengkon paling ciut ing provinsi iki.

Kutha Padangpanjang
Pusat Dokumentasi dan Informasi Kebudayaan Minangkabau (PDIKM)
Pusat Dokumentasi dan Informasi Kebudayaan Minangkabau (PDIKM)
Official logo of Kutha Padangpanjang
Logo
Sesanti: Padangpanjang kutha Serambi Mekah
NegaraIndonésia
ProvinsiSumatra Kulon
Pamaréntahan
 • Walikuthadr. H. Suir Syam, M.Kes, MMR
Laladan
 • Gunggung23 km2 (9 sq mi)
Cacah warga (2008[1])
 • Gunggung54.220
 • Pepadhet2,400/km2 (6,100/sq mi)
Zona wektuWIB (UTC+7)
Kodhe laladan+62 752
Situs wèbwww.padangpanjangkota.go.id

RujukanBesut

  1. a b sumbar.bps.go.id Jumlah Penduduk Kota Padangpanjang

Pranala njabaBesut

 
Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

GladriBesut