MANCHESTER UNITED yaiku sawijining kelompok bal-balan sáká Inggris. Manchester United nduweni stadiun jenenge Old Trafford utawa kasebut Dream of Theater. Pelatih ing Manchester United jenenge Sir Alex Ferguson. Manchester United ugi kasebut The Red Devil.

Rusake LingkunganBesut

Rusake lingkungan ing zaman sak iki prehatin sanget. Kayata kita mangerteni ing dhaerah perkotaan akeh masyarakat kang ora sadar ing sajroning solahbawa kanthi becik marang lingkungan. Kayata kita mangerteni akeh masyarakat buang sampah ing dhaerah aliran kali lan penegoran wit sacara liar kang bisa ngakibatke banjir utawa tanah longsor. Sansaya akeh wong kang gunaake kendaraan bermotor kang bisa nimbulake polusi udara. Uga ana pembuangan limbah pabrik ing kali utawa aliran banyu lainnya kang bisa ngrugiake masyarakat amarga bisa nimbulake pencemaran banyu. Sahingga masyarakat perkotaan angel oleh banyu resik kanggo masak, umbah-umbah, adus lan liya-liyane.

Michael OwenBesut

Michael Owen yaiku sawijining pencetak gol kathi becik kang ana ing Inggris. Owen ugi nate main ing Liverpool kanthi taun 2004. Dheweke pindah ing Real Madrid taun 2005. Owen ugi di undang The Phenomenon.

Sugeng rawuhBesut

Sugeng rawuh, JV01026ALIEM!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

  Miwiti
  Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 05.32 (UTC)

JV015Chafid pirembagan 14 Mei 2012 06.37 (UTC)

artikel manchester united lan michael owen sampun wonten mas, menawi badhe damel artikel sumangga dipuncek golek (atas sebelah kanan), lajeng ketik irah2an artikel. matur nuwun.. Semangat.. JV015Chafid pirembagan 14 Mei 2012 06.39 (UTC)

SemangatBesut

Haloo JV01005ENDI...

Semangat nyunting ya...    Ihda    rembugan 22 Mei 2012 13.19 (UTC)

Tips gawe artikel kanthi OfflineBesut

Muga-muga tips iki ora nyalahi aturan kompetisi, menawi kirang leres mangga dipun owahi kemawon.

  • Kanggo sing ora nduwe komputer, ora nduwe koneksi internet 24 jam utawa namung nduweni wektu sing pas-pasan alias disambi kuliah aja kuatir. Panjenengan taksih saged nyunting artikel kanthi cara Offline (teng rental komputer), carane panjenengan ngetik artikel nganggo pengolah kata sederhana contone Notepad. Damel cengkorongan artikel kaya sing dadi paugeran wikipedia, yaiku:
 Judhul: Krupuk
definisi/penjelasan:
tuladha: Krupuk yaiku panganan sing digawe seka glepung ....

Carane ngisi gambar
[[Gambar:Krupuk.jpg|thumb|right|Gambar krupuk urang]]
Diakritik 
nang wikipedia basa jawa namung mbedakna  e pepet kalih e taling (é miring lan è jejeg).
tuladha: pe-pet, lé-lé, awèt, sé-lèh
==Cathetan suku==
  <ref name="internet1">{{id}}[http://situskoran.com](Kaundhuh tanggal 30 April 2011)</ref>
==Delengen uga==
 [[Krupuk kulit]]
 [[Krupuk pasir]]
==Pranala njaba==
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 1] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 2] </ref>
 <ref> [http://alamatsitus.com Situs resmi 3] </ref>
 [[Kategori:jeneng kategori]]
Wikifikasi
 [[glepung]], [[budin]], [[Palembang]], [[Urang]]
Interwiki
 [[id:Judhul]]
 [[en:Judhul]]
  • Cengkorongan nang ndhuwur kuwi nek bisa dicetak/diprint terus disinaoni kode-kodene, luwih apik disimpan nang flashdisk, shg panjenengan bisa nyunting artikel nang ngendi wae ora tergantung karo komputer lan koneksi internet. Mugiya mangfangat.

Nuwun. Ihda    rembugan 26 Mei 2012 12.08 (UTC)

PatroliBesut

Haloo JV01026ALIEM... Menika patroli saking kula, sumangga dipun pirsani.

  • Wiwit tanggal 7 Mei 2012 Panjenengan presensi kaping 20 dinten kemawon. Sumangga dipun pirsani wonten ngriki
Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
- - - - - - - Semangat nyunting...
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I

Nuwun.  Ihda    rembugan 2 Juli 2012 12.16 (UTC)

Kopetisi Papat Limpad 2012 diwiwitiBesut

Ayo sesuk wis tanggal 17 September 2012, Kompetisi Papat Limpad 2012 wis diwiwiti. Ing ngisor iki ana paugeran-paugeran sing kudu digatekake (ing Basa Indonésia).

  • Peraturan umum :
  1. Saat 7 hari berturut-turut tidak menyunting artikel, maka peserta dinyatakan GUGUR
  2. Menyerahkan 1 artikel pilihan kepada panitia untuk dinilai oleh juri
  3. Artikel Sempurna terdiri dari 5 rujukan, ada gambar, wikifisasi, interwiki, kategori
  4. Disetiap akhir kalimat harus disertai dengan rujukan
  • Peraturan Putaran I:
  1. Selama 21 hari pertama, peserta harus minimal membuat 1 artikel sempurna
  2. Hari ke-22 sampai dengan mau masuk putaran kedua, syarat artikel sempurna sebanyak 3 artikel
  3. Minimal 200 artikel rintisan

Ayo nyunting....   Nuwun. Ihda    rembugan 16 September 2012 15.31 (UTC)

Patroli Babak IBesut

Haloo JV01026ALIEM... Menika patroli saking kula, sumangga dipun pirsani.

  • Wiwit tanggal 17 September 2012 Panjenengan presensi kaping 2 dinten kemawon. Sumangga dipun pirsani wonten ngriki
Jeneng Artikel Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Katrangan
Beksa maengket - - - v - - cacahing tembung nembe 90
Iman 2 - - v v - cacahing tembung nembe 159
Pitulung » Réferènsi Gambar Kategori Wikifikasi Interwiki Diakritik Babak I

Sumangga dipun lajengaken. Semangat ya. Nuwun.  Ihda    rembugan 16 November 2012 12.41 (UTC)    

Artikel Pilihan Babak IBesut

Halo JV01026ALIEM,

Tetep semangat nyunting ya dex. Tanggal 27 November 2012 pukul 23.59 WIB kompetisi Babak I bakalan ditutup lho. Jadi, kirimkan artikel pilihan kamu ke saya dengan mengisi FORM ARTIKEL PILIHAN. Jika hingga pukul 00.00 WIB belum diisi, maka saya akan memilih secara acak dari artikel kamu yang ada untuk dijadikan artikel pilihan kamu.

Semangat ya dex. Nuwun.  Ihda    rembugan 26 November 2012 13.20 (UTC)    

Pengumuman GugurBesut

Nuwun sewu Aliem, miturut peraturan panjenengan sampun GUGUR ing Kompetisi Papat Limpad menika. Maturnuwun... Menawi sempet nyunting mangga nyunting, idhep-idhep latihan nyerat lan amal ilmu. Hehehe...

Nuwun.  Ihda    rembugan 19 Februari 2013 11.02 (UTC)