Setatsiyun Ciamis

Setatsiyun Ciamis (CI) yaiku setatsiyun sepur kelas II sing terletak ing Ciamis, Ciamis. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +199 m lan nduwe lereng penentu 10 permil iki klebu ning Daerah Operasi II Bandung. Setatsiyun iki cukup gampang dijangkau amarga jarake mung beberapa meter ing arah kidul seka Dalan Ir. H. Juanda, Ciamis. Setatsiyun sing mulai digunakake wiwit taun 1894 iki nduwe papat jalur sepur karo jalur 2 marupakan sepur lurus.[2]

Stasiun Ciamis

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CI.png
  • Singkatan: CI
  • Nomor: 1634
Stasiun Ciamis Dalam.jpg
Peron Setatsiyun Ciamis, November 2019
Letak
PropinsiJawa Barat
KabupatènCiamis
KecamatanCiamis
KelurahanCiamis
AlamatDalan Stasiun Ciamis No.43
Koordinat7°19′45″S 108°21′22″E / 7.329212°S 108.356019°E / -7.329212; 108.356019Koordhinat: 7°19′45″S 108°21′22″E / 7.329212°S 108.356019°E / -7.329212; 108.356019
Sujarah
Bukak1894
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi II Bandung
Kelas setasiunII[1]
PunggelanCI
Nomer setasiun1634
Dhuwuring stasiun+199 m
Kilometerkm 288+696 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananMutiara Selatan, Malabar, Lodaya, Pangandaran, Kahuripan, Pasundan (reguler & tambahan), lan Serayu
LoketSistem tiket online; melayani pemesanan langsung dan pengubahan jadwal keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing rada cendhak)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Sehubungan karo rencana peningkatan pelayanan panumpang seka Ciamis lan sekitare, Sepur Lodaya lan Malabar uga mandheg ing setatsiyun iki kanggo munggahmudunke panumpang mulai 1 November 2019. Hal kasebut yaiku hasil kesepakatan watara Pemerintah Kabupaten Ciamis karo pihak PT KAI.[3]

Sepur panumpang sing nglintas langsung/ora mandheg ing setatsiyun iki yaiku KA Argo Wilis, Turangga, lan Kutojaya Selatan.

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

Kelas campuranBesut

Kelas ekonomiBesut

Persilangan lan persusulanBesut

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Ciamis per 6 Mei 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur Reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
157 Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 00.17 00.19
284 Kahuripan Blitar (BL) Ekonomi 02.25 02.32
283 Bandung Kiaracondong (KAC) 02.57 02.59
306/307 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwakerta (PWT) Ekonomi 03.27 03.47
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 03.43 03.45
131 Mutiara Kidul Eksekutif & Ekonomi Premium 04.33 04.35
304/301 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 09.40 09.42
160F Lodaya Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 10.13 10.15
159F Bandung (BD) 12.53 12.55
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 13.30 13.32
174F Pangandaran Banjar (BJR) Eksekutif & Ekonomi Premium 14.34 14.41
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 15.53 15.55
173F Pangandaran Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Premium 16.35 16.37
302/303 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwakerta (PWT) Ekonomi 17.08 17.10
308/305 Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Bandung Kiaracondong (KAC) 19.27 19.29
120 Malabar Malang (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 20.24 20.26
158 Lodaya Sala Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 22.15 22.17
132 Mutiara Kidul Surabaya Gubeng (SGU) 23.37 23.39
  • Sepur Tambahan (beroperasi pada masa lebaran dan natal-tahun baru; terkadang juga pada hari libur nasional atau akhir pekan tertentu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
7038A Pasundan Tambahan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 12.17 12.20
7037A Bandung Kiaracondong (KAC) 17.32 17.34

Pratuduh rujukanBesut

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Manonjaya
Jalur sepur Padalarang-Kasugihan Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Bojong
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Staatsspoorwegen (1921–1932). Verslag der Staatsspoor-en-Tramwegen in Nederlandsch-Indië 1921-1932. Batavia: Burgerlijke Openbare Werken.
  3. Hamara, Subagja (2019-10-23). "Mulai 1 November, 3 Kereta Api Eksekutif Angkut Penumpang dari Stasiun Ciamis". Harapan Rakyat Online (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-11-04.