Setatsiyun Ngunut

Setatsiyun Ngunut (NT) yaiku setatsiyun sepur kelas II sing terletak ing Ngunut, Ngunut, Tulungagung; ning kadhuwuran +104 meter; klebu ing njero Daerah Operasi VII Madiun. Setatsiyun iki ana sekitar 145 meter ning arah lor seka dalan raya TulungagungBlitar ngliwati Dalan Stasiun; cedhak karo Pekan Ngunut. Setatsiyun iki nduwe telu jalur sepur karo jalur 1 mrupakan sepur lurus lan jalur 3 mrupakan jalur badug.

Stasiun Ngunut

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun NT.png
  • Singkatan: NT
  • Nomor: 5016
Stasiun Ngunut 2020.jpg
Tampak depan Stasiun Ngunut, 2020
Letak
PropinsiJawa Timur
KabupatènTulungagung
KecamatanNgunut
DésaNgunut
AlamatDalan Stasiun Ngunut
66292
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VII Madiun
Kelas setasiunII[1]
PunggelanNT
Nomer setasiun5016
Dhuwuring stasiun+104 m
Kilometerkm 143+861 lintas Bangil-Blitar-Kertasana
LayananSingasari, Brantas (arah Jakarta), Matarmaja, lan Dhoho
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 1: sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing pada-pada rada dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Beda karo setatsiyun-setatsiyun liya ning Daop VII, setatsiyun iki nggunakake desain atap limasan.

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

AntarkuthaBesut

LokalBesut

Dhoho, tujuan Kertasana bersambung Surabaya liwat Kadhiri lan menyang Blitar

Persilangan lan persusulanBesut

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Ngunut per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
282 Matarmaja Malang (ML) Ekonomi 00.15 00.17
102 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus 07.00 07.02
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE)

via Madiun (MN)-Semarang Tawang (SMT)

Ekonomi 11.42 11.44
109 Brantas Eksekutif & Ekonomi 12.33 12.43
101 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE)

via Madiun (MN)-Yogyakarta Lempuyangan (LPN)-Purwakerta (PWT)

Eksekutif & Ekonomi Plus 16.52 16.54
Sepur Dhoho
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Blitar Menyang Kertasana-
Surabaya Kota via Kadhiri
359/352 10.07 10.20 351/360 04.39 04.46
361/354 14.04 14.08 353/362 10.46 10.48
363/356 16.45 16.56 355/364 13.58 14.06
365/358 22.33 22.35 357/366 17.21 17.23

Pratuduh rujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.