SA-6 Gainful (kodhe NATO) utawa jeneng asli 2K12 Kub (basa Rusia:2K12 "Куб") iku sawijining sistem misil dharat udara (SAM) Uni Soviyet tataran cendhèk lan menengah kang dirancang kanggo nglindhungi pasukan dharat saka serangan udara. SA-6 iku peluru kendhali utawa misil sing kagolong gedhé kanthi jarak jangkau 3-24 km (2-15 mil) lan katinggian èfèktif 50-12000 m (164-39,370 ft). Boboté misil iki 599 kg (1321 lb) lan bobot the warhead-é 56 kg (123 lb). Kacepetan maksimum watara 2,8 Mach. Propulsi nganggo motor rokèt bahan bakar padhet.

2K12 Kub
(NATO reporting name: SA-6 Gainful)
Sa6 1.jpg
2P25 TEL with missiles erected
Tipe Tracked medium-range SAM system
Papan asal  Uni Sovyèt
Sajarah panggunaan
Dianggo 1970-present
Dianggo déning See list of present and former operator
Perang Perang Yom Kippur, Perang Teluk, Perang Yugoslavia
Production history
Disainer NIIP/Vympel
Didisain tanggal 1959
Pabrik Ul'yanovsk Mechanical Plant
Diprodhuksi 1968-1985[1]
Varian 2K12 Kub, 2K12E Kvadrat (export version)[2], 2K12M3, 2K12M4
Specifications (2K12 Kub)

Primary
armament
3 9M336 (or variants) guided missiles
2P25 TEL kanthi misil. Photo by GulfLINK.

Sistem radar tambahanBesut

SA-6 utawa 2K12 bisa uga digunakaké ing tataran resimèn, nanging kudu ditambah sawatara sistem radar kanggo sasran montor mabur sing luwih adoh lan dhuwur, kaya ta nganggo:

  • P-12/1Rl14 "Spoon Rest" 314 kW A-band early warning radar (uga dianggo ing SA-2, jarak 275 km/170 miles)
  • P-40 "Long Track" E-band early warning radar (uga dianggo ing SA-4 and SA-8, jarak 175 km/108 miles)
  • P-15 "Flat Face" 380 kW C-band early warning radar (uga dianggo ing SA-3, jarak 250 km/155 miles)
  • "Thin Skin" utawa "Side Net" E-band height finding radar (uga dianggo ing SA-2, SA-4 lan SA-5, jarak 240 km/148 mil)
  • "Score Board" IFF radar

"Spoon Rest" lan "Thin Skin" dipasang ing truk, "Long Track" dipasang ing panser utawa tank roda ranté lan "Flat Face" dipasang ing montor van.

OperatorBesut

 
3M9 TEL in desert camouflage. Photo by Nellis AFB.




- 80(being modernized)

Nagara sing tau dadi operatorBesut

SumberBesut

  1. "ZRK-SD Kub 3M9". Federation of American Scientists. 1999-04-20. Dijupuk 2008-08-01. 
  2. "ZRK-SD Kub 3M9". Federation of American Scientists. 1999-04-20. Dijupuk 2008-08-02. 

Pranala njabaBesut

Cithakan:PostWWIISovietAFVS Cithakan:Russian and Soviet missiles