Rangers Football Club minangka klub bal-balan ing Glasgow, Sekotlan, kang main ing Liga Utama Skotlandia, tingkat pertama Liga Sepakbola Profesional Skotlandia. Papan ngarep, Stadion Ibrox, dumunung ing sisih kidul-kulon kutha.[1]

Rangers F.C.
Glasgow Rangers
Jeneng jangkep Rangers Football Club
Peparab The Gers,
The Teddy Bears,
The Light Blues.
Diadegaké Maret, 1872
Lapangan Stadion Ibrox
Glasgow
Sekotlan
Kapasitas 50,817
Ketua Sekotlan Dave King
Manajer Inggris Steven Gerrard
Liga Liga Utama Sekotlan
2019-20 Liga Utama Sekotlan, 2.
Seragam kandang
Seragam tandang
Stadhion Ibrox Kandhang Glasgow Rangers

Rangers wis menangaké gelar juara liga lan treble saka klub liyané ing donya, menang gelar liga kaping 54, Piala Skotlandia kaping 33 lan Piala Liga Skotlandia kaping 27, lan éntuk treble kabèh telu ing mangsa kang padha kaping pitung. Rangers minangka klub pertama ing Inggris kanggo nggayuh final turnamen UEFA lan menang Piala Winners UEFA ing taun 1972 sawisé dadi runner-up kaping pindho ing taun 1961 lan 1967. Sawisé finish ing klub kaping papat ing Eropa teka ing Piala UEFA taun 2008 kanthi Kira-kira 200.000 panyengkuyung lelungan. Rangers duwé saingan kang cedhak karo Celtic loro klub Glasgow kang dikenal kanthi jeneng Firm Lama, miturut salah sawijining derby bal-balan kang gedhé dhéwé ing donya.

Didegake ing Maret 1872, Rangers minangka salah siji saka 11 anggota asli saka Liga Sepakbola Skotlandia lan tetep ing divisi puncak terus-terusan nganti likuidasi The Rangers Football Club PLC ing akir mangsa 2011-12. Kanthi identitas korporasi anyar, klub mau éntuk admittance menyang papat peringkat bal-balan bal-balan Scottish ing wektu kanggo wiwitan mangsa ing ngisor iki, lan didol kaping telu ing patang taun kanggo bali menyang penerbangan paling dhuwur.

SajarahBesut

Wiwitan MadegBesut

Rangers dipundhirikaken déning sekawan tiyang ingkang remen sanget kaliyan bal-balan wonten ing kutha Rangers, Moses, Peter McNeil, Peter Campbell lan William McBeath rikala taun 1872. Sekawan tiyang punika lajeng sarujuk migunakaken nama Rangers sasampunipun maos buku babagan rugby wonten ing Inggris. Kebetulan salah satu klub wonten ingkang migunakaken nama Rangers lan sekawan tiyang wau sarujuk migunakaken nama punika kanggé klub ingkang dipundhirikaken.[2]

Tetandhingan ingkang kapisanan dipunwontenaken rikala wulan Mèi 1872 wonten ing stadion Glasgow Green. Tetandhingan persahabatan nglawan Callander FC punika pungkasan kanthi skor imbang 0-0. Setungga taun candhakipun, Rangers nembè resmi dados sawijining klub.

Peresmian punika dipuntandhani kanthi pertemuan taunan ingkang kapisanan lan pamilihan para pangurus. Lajeng klub punika nembè nindakaken debut wonten ing Liga Sekotlan. Nalika taun 1876, Rangers nindakaken gim internasional ingkang kapisanan kanthi tetandhingan kaliyan tim nasional Wales.

Nalika taun 1877, Rangers kanggé kapisananipun mlebet dhateng final Piala Sekotlan (Scottish Cup). Dènè derby ingkang kapisanan nglawan tim satunggal kutha, Celtic, kadadosan rikala taun 1888. Wonten ing tetandhingan persahabatan punika, Rangers asor 5-2 saking Celtic. Liga Utama Sekotlan nembè lumampah wiwit mangsa 1890/91 lan Rangers kalebet salah satunggaling pasarta saking sedasa (10) klub pasarta ingkang kapisanan.[3]

Rangers ugi sampun gadhah stadion piyambak, inggih punika Ibrox Stadium. Ingkang unik, nalika taun kapisanan punika Rangers langsung dados juara liga nanging mbagi gelar kaliyan Dumbarton. Punika amargi kekalihipun main imbang 2-2 wonten ing laga play-off kanggé nemtokaken juara liga.

Gelar punika minangka wiwitan saking total 54 gelar domestik ingkang saged dipunraih dumugi wekdal sapunika. Kangge Piala Sekotlan, gelar ingkang kapisanan saged dipunkasilaken rikala taun 1894. Wonten ing tetandhingan final, Rangers ngasoraken rival utamanipun, Celtic kanthi skor 3-1. Mlebet ing abad 20, Rangers total pikantuk 2 gelar liga lan tiga piala liga.

Pamuter 2017-2018Besut

Dianyari 3 September 2017 Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Wes Foderingham
2   DF James Tavernier (Kapten)
3   DF Declan John (Ing etangan Cardiff City)
4   DF Fábio Cardoso
5   DF Lee Wallace
6   DF Danny Wilson
7   MF Dálcio (Ing etangan Benfica)
8   MF Ryan Jack
9   FW Kenny Miller (Wakil Kapten)
10   MF Graham Dorrans
11   MF Josh Windass
15   FW Eduardo Herrera
17   DF Lee Hodson
18   MF Jordan Rossiter
19   MF Niko Kranjčar
20   FW Alfredo Morelos
No. Pos. Jeneng
21   MF Daniel Candeias
22   DF Bruno Alves
23   MF Jason Holt
24   DF David Bates
25   GK Jak Alnwick
27   MF Carlos Peña
28   MF Aaron Nemane (Ing etangan Manchester City)
30   MF Jordan Thompson
31   FW Ryan Hardie
32   GK Liam Kelly
34   DF Aidan Wilson
35   MF Jamie Barjonas
36   DF Myles Beerman
40   DF Ross McCrorie
42   MF Liam Burt

ManajerBesut

Jeneng Kewarganegaraan Periode Liga Piala Piala Liga UEFA Total
William Wilton   Sekotlan 1899-1921 8 1 9
Bill Struth   Sekotlan 1921-1954 18 10 2 30
Scot Symon   Sekotlan 1954-1967 6 5 4 15
David White   Sekotlan 1967-1969 0 0 0 0 0
William Waddell   Sekotlan 1969-1972 0 0 1 1 2
Jock Wallace   Sekotlan 1972-1978 3 3 2 0 8
John Greig   Sekotlan 1978-1983 0 2 2 0 4
Jock Wallace   Sekotlan 1983-1986 0 0 2 0 2
Graeme Souness   Sekotlan 1986-1991 3 0 4 0 7
Walter Smith   Sekotlan 1991-1998 7 3 3 0 13
Dick Advocaat   Walanda 1998-2001 2 2 1 0 5
Alex McLeish   Sekotlan 2001-2006 2 2 3 0 7
Paul Le Guen   Prancis 2006-2007 0 0 0 0 0
Walter Smith   Sekotlan 2007-2011 3 2 3 0 8
Ally McCoist   Sekotlan 2011-2014 2 0 0 0 2
Mark Warburton   Inggris 2015-2017 1 0 0 0 1
Pedro Caixinha   Portugal 2017 0 0 0 0 0
Graeme Murty   Sekotlan 2017-2018 0 0 0 0 0
Steven Gerrard   Inggris 2018- 0 0 0 0 0

Periode penengah intermediate padha Willie Thornton (2 cocog ing 1969), Tommy McLean (4 cocog ing 1983), Ian Durrant (1 cocog ing 2007) et Graeme Murty (6 cocog ing 2017).

CathetanBesut

Ngrekam persentasi Liga menang

100% saka 1898 kanggo 1899

World rekaman Liga menang

54

rekor donya menang telung

7

Trophy cathetan menang donya

119

Saksi paling

143 570 spectators, marang Hibernian, 27 March 1948

Saksi paling

118 567 spectators, nglawan Celtic, 2 Januari 1939

kamenangan gedhé More

14-2 marang Whitehill, Piala Skotlandia, 29 September 1883

14-2 marang Blairgowrie, Piala Skotlandia, 20 Januari 1934

13-0 marang Possilpark, Piala Skotlandia, 6 Oktober 1877

13-0 marang Uddingston, Piala Skotlandia, 10 November 1877

13-0 marang Kelvinside Athletic Piala Skotlandia, 28 September 1889

Kamenangan gedhé dhéwé adoh ing liga

10-0 marang Hibernian, 24 Dhésèmber 1898

Kamenangan gedhé dhéwé adoh ing liga

10-2 marang Raith Rovers, 16 Dhésèmber 1967

Paling gedhé mundhut

1-7 nglawan Celtic, Piala Liga Skotlandia, 19 October 1957

Paling gedhé liga mundhut

0-6 marang Dumbarton, 4 Mèi 1892

  • Elinga yèn klub kang muter ing Scottish Liga kanggo 2012-2013 Season Two rekaman saksi donya kanggo game saka tingkat iki Agustus 18, 2012: 49 118 penonton nguripake munggah nglawan Rangers East Stirlingshire.
Jumlah acara (kabèh lomba)

  John Greig-755 (1960-1978)

  Dougie Gray wis diputer 940 tetandhingan antarané 1925 lan 1947, nanging 385 saka wong-wong mau ing mangsa Perang Donya II lan mulane dianggep non-oficial.

Jumlah tetandhingan

  Sandy Archibald-513 (1917-1934)

Scorers (kabèh lomba)

  Ally McCoist-355 (1983-1998)

  Jimmy Smith ngetung 381 lan 300 Gols Gols campuran antawisipun taun 1929 lan 1946, nanging 102 saka wong-wong mau ing mangsa Perang Donya II lan, Mulane, kang dianggep non-oficial.

Top scorer ing liga

  Ally McCoist-251 (1983-1998)

Penampilan ing kompetisi Eropa

  Barry Ferguson-82 (1998-2003 lan 2004-2009)

Scottish Nasional rekaman duwé rambute nalika muter Rangers

  Ally McCoist, 61 Rambut Nasional, 1983-1998

kacepetan tambah transfer ditampa

  Alan Hutton-£ 9.000.000 yuta (2008: Tottenham Hotspur)

Béa transfer mbayar

  Tore André Flo-£ 12.500.000 yuta (2001: Chelsea)

PenampilanBesut

# Jeneng Periode Penampilan Gol
1   John Greig 1961–1978 755 120
2   Sandy Jardine 1964–1982 674 77
3   Ally McCoist 1983–1998 581 355
4   Sandy Archibald 1917–1934 580 148
5   Davie Meiklejohn 1919–1936 563 46
6   Dougie Gray 1925–1947 555 2
7   Derek Johnstone 1970–1982
1985–1986
546 210
8   Davie Cooper 1977–1989 540 75
9   Peter McCloy 1970–1986 535 0
10   Ian McColl 1945–1960 526 14

GolsBesut

# Jeneng Periode Penampilan Gol Rata-rata
1   Ally McCoist 1983–1998 581 355 0.61
2   Bob McPhail 1927–1940 408 261 0.64
3   Jimmy Smith 1930–1946 259 249 0.96
4   Jimmy Fleming 1925–1934 268 223 0.83
5   Derek Johnstone 1970–1982
1985–1986
546 210 0.38
6   Ralph Brand 1954–1965 317 206 0.65
7   Willie Reid 1909–1920 230 195 0.84
8   Willie Thornton 1936–1954 308 194 0.63
9   RC Hamilton 1897–1908 209 184 0.88
10   Andy Cunningham 1914–1929 389 182 0.47

Klub KaptenBesut

Pratélan Rangers F.C. Kapten
Jeneng Periode
  Tom Vallance 1876-1882
  David Mitchell 1882-1894
  John McPherson 1894-1898
  Robert Hamilton 1898-1906
  Robert Campbell (Papat taun
antarané 1906-1916)
  Tommy Cairns 1916-1926
  Bert Manderson 1926-1927
  Tommy Muirhead 1927-1930
  David Meiklejohn 1930-1938
  Jimmy Simpson 1938-1940
  Jock Shaw 1940-1957
  George Young 1953-1957
  Ian McColl 1957-1960
  Eric Caldow 1960-1962
  Bobby Shearer 1962-1965
  John Greig 1965-1978
  Derek Johnstone 1978-1983
  John McClelland 1983-1984
 
Jeneng Periode
  Craig Paterson 1984-1986
  Terry Butcher 1986-1990
  Richard Gough 1990-1997
1997-1998
  Brian Laudrup 1997
  Lorenzo Amoruso 1998-2000
  Barry Ferguson 2000-2003
2005-2007
2007-2009
  Craig Moore 2003-2004
  Stefan Klos 2004-2005
  Gavin Rae 2007
  David Weir 2009-2012
  Steven Davis 2012
  Carlos Bocanegra 2012
  Lee McCulloch 2012-2015
  Lee Wallace 2015-2018
  James Tavernier 2018-Saiki

Paling tau time pilihane (1999)Besut

Skotlandia nasional penghormatanBesut

Skotlandia sepakbola bale saka fameBesut

Ing 2019, 33 juru main lan manajer kang wis mèlu karo Rangers ing kariré, wis mlebu ing Skotlandia:[4]

Skotlandia muter saka opahBesut

Ing Skotlandia muter saka opah ngenali juru main kang wis menang 50 utawa luwih internasional kanggo Skotlandia. Ing sangang inductees wis menang caps nalika muter kanggo Rangers:[5]

Skotlandia olahraga bale saka fameBesut

In the Skotlandia olahraga bale saka fame, 3 Rangers players have been selected, they are:[6]

PrestasiBesut

  • 54 Liga Utama Sekotlan-1890–91, 1898–99, 1899–1900, 1900–01, 1901–02, 1910–11, 1911–12, 1912–13, 1917–18, 1919–20, 1920–21, 1922–23, 1923–24, 1924–25, 1926–27, 1927–28, 1928–29, 1929–30, 1930–31, 1932–33, 1933–34, 1934–35, 1936–37, 1938–39, 1946–47, 1948–49, 1949–50, 1952–53, 1955–56, 1956–57, 1958–59, 1960–61, 1962–63, 1963–64, 1974–75, 1975–76, 1977–78, 1986–87, 1988–89, 1989–90, 1990–91, 1991–92, 1992–93, 1993–94, 1994–95, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2002–03, 2004–05, 2008–09, 2009–10, 2010–11
  • 1 Sekotlan Kejuaraan-2015-16
  • 1 Sekotlan Liga Satu-2013-14
  • 1 Sekotlan Ketiga Divisi-2012-13
  • 33 Piala Sekotlan-1893–94, 1896–97, 1897–98, 1902–03, 1927–28, 1929–30, 1931–32, 1933–34, 1934–35, 1935–36, 1947–48, 1948–49, 1949–50, 1952–53, 1959–60, 1961–62, 1962–63, 1963–64, 1965–66, 1972–73, 1975–76, 1977–78, 1978–79, 1980–81, 1991–92, 1992–93, 1995–96, 1998–99, 1999–2000, 2001–02, 2002–03, 2007–08, 2008–09
  • 27 Piala Liga Sekotlan-1946–47, 1948–49, 1960–61, 1961–62, 1963–64, 1964–65, 1970–71, 1975–76, 1977–78, 1978–79, 1981–82, 1983–84, 1984–85, 1986–87, 1987–88, 1988–89, 1990–91, 1992–93, 1993–94, 1996–97, 1998–99, 2001–02, 2002–03, 2004–05, 2007–08, 2009–10, 2010–11
  • 1 Piala Winners UEFA-1971-72

Cathetan sukuBesut

  1. http://www.bbc.com/sport/football/teams/rangers
  2. http://www.rangers.co.uk/
  3. http://www.tumblr.com/tagged/glasgow%20rangers
  4. Hall of Fame Scottish Football Museum
  5. "International Roll of Honour". Scottish Football Association. Retrieved 20 January 2013.
  6. Scottish Sports Hall of Fame Scottish Sports