Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Sampang

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kabupatèn Sampang (Pegon: كَبُڤَتَينْ سَمْڤَڠْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan tegesé ing Pulo Madura, kutha Sampang[1][2] iku kutha krajane. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.152,04 km².

Sampang
كَبُڤَتَينْ سَمْڤَڠْ
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Sampang.png
Lambang
Sesanti: Sampang Bersatu Untuk Kesejahteraan Umat
Locator kabupaten sampang.png
Pernahé Sampang ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Kutha krajanSampang
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. K.A Fannan Hasib
 • Wakil BupatiDrs. H. Fadhilah Budiono
Laladan
 • Gunggung1,152.04 km2 (444.81 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung794,914
 • Pepadhet690/km2 (1,800/sq mi)
Bebrayan
 • WongMadura, Jawa lan liya-liya
 • BasaMadura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha, Kong Hu Cu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 323
Plat montorM
Situs wèbwww.sampangkab.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

1130 08’ nganti 1130 39’ Bujur wétan lan 060 05’ nganti 070 13’ Lintang kidul.

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Sampang ketata saking 14 kacamatan, 6 kalurahan lan 180 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan ; Madura


  1. Kabupaten Sampang articles.portal-tol.net
  2. Profil Kabupaten Sampang kemendagri.go.id