Kabupatèn Sampang

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kabupatèn Sampang (Pegon: كَبُڤَتَينْ سَمْڤَڠْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan tegesé ing Pulo Madura, kutha Sampang[1][2] iku kutha krajane. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.152,04 km².

Sampang
كَبُڤَتَينْ سَمْڤَڠْ
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Sampang.png
Lambang
Sesanti: Sampang Bersatu Untuk Kesejahteraan Umat
Locator kabupaten sampang.png
Pernahé Sampang ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Kutha krajanSampang
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. K.A Fannan Hasib
 • Wakil BupatiDrs. H. Fadhilah Budiono
Laladan
 • Gunggung1,152,04 km2 (444,81 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung794,914
 • Pepadhet690/km2 (1,800/sq mi)
Bebrayan
 • WongMadura, Jawa lan liya-liya
 • BasaMadura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha, Kong Hu Cu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 323
Plat montorM
Situs wèbwww.sampangkab.go.id
(in Indonésia)

GéografiBesut

1130 08’ nganti 1130 39’ Bujur wétan lan 060 05’ nganti 070 13’ Lintang kidul.

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Sampang ketata saking 14 kacamatan, 6 kalurahan lan 180 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan ; Madura


  1. Kabupaten Sampang articles.portal-tol.net
  2. Profil Kabupaten Sampang kemendagri.go.id