Miglianico

Miglianico iku comune lan kutha ing Provinsi Chieti, region Abruzzo, nagara Italia.

Miglianico-Stemma.png

Miglianico dumunung ing sikilé pagunungan Appenine Italia. Ékonomi kutha didominasi déning tetanèn; anggur lan zaitun minangka tuwuhan utama.
Kutha iki duwé loro gréja yaiku: Gréja St. Rocco lan Gréja St. Pantaleone. Festival St. Pantaleone dianakaké saben tanggal 27 Juli. Saben taun ing Miglianico uga ana atraksi balapan pit ing sasi Juli/Agustus.

Jroing Perang Donya II, Miglianico dikuwasani déning bangsa Jerman kang nyoba nguwasani tlatah mau nalika wadyabala Amérika dipanggedhèni déning Jendral Mark Clark maju mengalor saka Italia Kidul. Minangka papan panggonan lan markas wadya Jerman mula Miglianico lan tlatah saubengé ajur mumur ditibani bom déning wadyabala sekuthu sajeroning taun 1944. Akèh sing ndunungi padha ngungsi lan manggon ing guwa guwa nganti sasèn-sasèn kanggo golèk slamet. Jembar wewengkon 22 km2 lan cacahing sing ndunungi 4.529 jiwa. Pérangan saka tlatah iki yaiku: Cagialone, Cerreto, Cerreto superiore, Cerrone, Ciummare, Collemarino, Elcine, Foreste, Montupoli, Piane San Pantaleone, Quattro Strade, Valle Sant'Angelo. Déné komunitas kang wewatesan yaiku: Ari, Francavilla al Mare, Giuliano Teatino, Ortona, Ripa Teatina, Tollo, Villamagna

DhémografiBesut

Tuwuhing sing ndunungi

GladriBesut

 
Panorama Miglianico
 
Kutha Miglianico


Koordinat: 42°22′N 14°17′E / 42.367°N 14.283°E / 42.367; 14.283