Setatsiyun Waru

setatsiyun sepur ing Indonésia


Setatsiyun Waru (WR) yaiku setatsiyun sepur kelas II sing dununge ing Kedungrejo, Waru, Sidoarjo ; kalebet ing Wilayah Operasi VIII Surabaya ing ketinggian +5 meter. Lokasi setatsiyun iki cukup strategis amarga ana ing rute utama saka Surabaya menyang Sidoarjo lan cedhak karo Terminal Purabaya / Bungurasih . Setatsiyun iki duwe papat jalur sepur kanthi garis 1 minangka garis lurus, garis 2 lan 3 sing digunakake kanggo nyebrang lan nyebrang ing antarane sepur, lan jalur 4 sing saiki wis arang digunakake.

Stasiun Waru

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WR.png
  • Singkatan: WR
  • Nomor: 4651
Stasiun Waru 20191016.jpg
Tampak njaba Setatsiyun Waru ing wayah esuk, 2019
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènSidoarjo
KecamatanWaru
KelurahanKedungrejo
AlamatDalan Raya Waru
Koordinat7°21′10″S 112°43′45″E / 7.352641°S 112.729298°E / -7.352641; 112.729298Koordhinat: 7°21′10″S 112°43′45″E / 7.352641°S 112.729298°E / -7.352641; 112.729298
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunII[1]
PunggelanWR
Nomer setasiun4651
Dhuwuring stasiun+5 m
Kilometerkm 13+652 lintas Surabaya Kota-Probolinggo-Kalisat-Panarukan
LayananProbowangi, Penataran, Tumapel, Ekonomi Lokal, Komuter
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 1: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing cendhak, siji peron pulo sing cukup dhuwur, lan siji peron pulo sing cendhak)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Jalur 3 lan 4 digunakake kanggo keperluan mbukak lan mbongkar kontainer saka Tanjung Priok lan Kalimas-sepur mung saben rong dina sepisan. [2] Nanging, rencana kanggo construction saka Waru - Tanggulangin tanjakan ngasilakenaktivitas kontaner kang rampung dipindhah kanggo Setatsiyun Kalimas, Surabaya, wiwit 2015. [3]

Jadwal sepurBesut

Iki minangka jadwal sepur wiwit 10 Februari 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. Sepur Sepur Ancas Kelas Teka Budhal
317 Probowangi Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 05.47 05.49
318 Surabaya Gubeng (SGU) 21.15 21.17
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Sepur Penataran
Menyang Blitar via Malang Menyang Surabaya
(Gubeng utawa Kota)
367 04.48 04.50 370 08.56 09.02
369 07.44 07.47 372 15.46 15.48
371 11.39 11.41 374 19.55 19.57
373 18.00 18.02 376 22.01 22.03
Sepur Tumapel
Menyang Malang Menyang Surabaya Kota
375 21.08 21.17 368 06.44 06.46
Sepur Ekonomi Lokal
Menyang Sidoarjo Menyang Surabaya Kota
403 08.29 08.42 408 19.36 19.38
Menyang Sidoarjo Menyang Surabaya Pasarturi-
Bojonegoro
406/407 17.50 17.52 404/405 10.04 10.07
Sepur Komuter
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Bangil Menyang Surabaya Kota
629 18.24 18.26 622 06.25 06.27
630 20.48 20.50
Menyang Sidoarjo Menyang Surabaya Kota
627 14.47 15.01 628 16.13 16.15
Menyang Sidoarjo Menyang Surabaya Pasarturi
675 09.00 09.05 676 16.45 16.48
Menyang Sidoarjo Menyang Surabaya Pasarturi-
Indro
680/677 14.13 14.16 678/679 10.27 10.30
Menyang Pasuruan Menyang Surabaya Kota
681 03.26 03.32 682 07.04 07.06
683 11.57 12.03 684 17.05 17.07
685 19.10 19.12 686 22.35 22.38

GambarBesut

ParipustakaBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. "Permintaan Angkutan Peti Kemas dengan KA Tinggi, Relasi Waru-Jakarta jadi Sehari Sekali". Info Kereta Api (ing basa Indonesia). 2014-09-15. Dibukak ing 2018-03-09.
  3. Suparno. "Pemkab Janji Prioritaskan Pembangunan Frontage Road Sidoarjo". detiknews. Dibukak ing 2018-03-09.