SilkAir

SilkAir ya iku anak perusahaan teka Singapore Airlines lan wujud maskapé penerbangan sing berbasis ing Singapura. SilkAir miber saka Singapura marang tujuan-tujuan "eksotis" ing Asia Tenggara, India lan Républik Rakyat Cina.

Silkair
Silkair-003.jpg
IATA ICAO Kode panggil
MI SLK SilkAir
Didegaké 1989 (dengan nama Tradewinds)
Hub Singapore Changi Airport
Program frequent flyer KrisFlyer
Lounge penumpang Silver Kris Lounge
Ukuran armada
Kutha tujuan
Perusahaan induk Singapore Airlines Limited
Slogan perusahaan where the world unwinds
Kantor pusat Singapore
Wong wigati Mike Barclay (CEO)
Situs web http://www.silkair.com

SajarahBesut

SilkAir mulane kui perusahaan penerbangan charter regional sing duwé jeneng Tradewinds Charters ing taun 1976, migunaake pesawat-pesawat sing akèhé disewa saka Singapore Airlines. Jasa penerbangan duwé jadwal wiwit kakenal saat wiwit menyewa pesawat jinis McDonnell Douglas MD-87. Sawijining owah-owahan strategi pemasaran sing gedhé sing dilakuake ing taun 1991 ngubah jenenge dadi kaya sing digunake saiki, lan ngikuti panggunaan 6 pesawat Boeing 737-300 anyar sing diawali setaun sedurunge. Ing pertengahan 1990-an lan SilkAir wiwit migunaake Airbus A310-200.

ArmadaBesut

SilkAir duwé salah sawujine armada anyar ing Asia Tenggara. ya iku:

Data kodheBesut

  • Kode IATA: MI
  • Kode ICAO: SLK
  • Tanda panggil: Silk Air

TujuanBesut

Punika tujuan penerbangan SilkAir (data tanggal 14 Juni 2010):

Républik Rakyat CinaBesut

IndiaBesut

KambojaBesut

IndonésiaBesut

MalaysiaBesut

MyanmarBesut

FilipinaBesut

SingapuraBesut

ThailandBesut

VietnamBesut

Timor-LesteBesut

AustraliaBesut

Christmas Island

Rekanan codeshareBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut