Tuduhaké menu pokok
Dhondhong
Spondia dulcis Blanco1.132.png
Dhondhong
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Sapindales
Famili: Anacardiaceae
Génus: Spondias
Spésies: S. dulcis
Jeneng binomial
Spondias dulcis
L.
woh dhondhong lan peloké

Dhondhong ya iku tetuwuhan woh kang kagolong ing kulawarga suku pelem-peleman (Anacardiaceae). Tetuwuhan iki misuwur karan jeneng ambarella, hog plum, hevi (Filipina), mokah (Kamboja), gway (Myanmar), makak farang (Thailand).

Woh dhondhong bisa dipangan langsung saka wit utawa asring uga diolah/ dirujak, asinan, acar, utawa didadèkaké selé. Woh dhondhong duwé wiiji tunggal kang wujudé serabut. Ing tlatah Jawa wiji dhondhong jenengngé pelok lan godhong dhondhong didadèkaké mumbu kanggo nyangan/nyayur brengkes iwak.

Pranala njabaBesut