Tuduhaké menu pokok
Cempedhak
Cempedak.jpg
Woh cempedhak
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Morales
Famili: Moraceae
Génus: Artocarpus
Spésies: A. integer
Jeneng binomial
Artocarpus integer
(Thunb.) Merr.

Cempedhak iku tetuwuhan woh-wohan saka famili Moraceae. Wangun woh, rasa lan wanginé kaya nangka, sanajan gandané sing tajem banget mèmper woh durén.

Tetuwuhan iki asalé saka Asia Kidul-Wétan, lan nyebar wiyar wiwit saka wewengkon Tenasserim ing Burma, Ujung Malaya kalebu Thailand, lan sapérangan Kapuloan Nuswantara: Sumatra, Borneo, Sulawesi, Maluku tekan Papua. Uga akèh ana ing Jawa pérangan kulon.

Dikenal kanthi wiyar mawa jeneng cempedhak utawa campedhak (Ingg.: chempedak), woh iki uga duwé sapérangan jeneng lokal kaya bangkong (wangun alasan, Malaysia), baroh (Kep. Lingga lan Johor), nangka beurit (Sunda), nangka cina (Jawa) lan liya-liyané.

gladriBesut

 
Cempedhak tuwa kang siyap diunduh
 
Cempedhak ana ing wit
 
cempedakt
 
Cempedhak kang wus dioncèki
 
Cempedhak wis dikuliti
 
Cempedhak wis dikuliti
 
Cempedhak ana ing pasar.
 
Cempedhak ing bakul pinggir dalan Kalimantan Wétan, Indonesia
 
cempedhak
Deleng Uga Woh-wohan