Kalimantan Kidul

provinsi ing Indonésia
(Kaelih saka Kalimantan Selatan)

Provinsi Kalimantan Kidul (basa Indonésia: Provinsi Kalimantan Selatan), iku katata sajeroning 11 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajané yaiku Banjarbaru.Provinsi Kalimantan Kidul duwé jembar wewegkon 37.530,52 km²[5] lan kapadetan warga kurang luwih 3,7 juta jiwa.

Kalimantan Selatan
کاليمانتان سلاتن‎

Lambang
Lambang
Museum Wasaka ing Banjarmasin
Sesanti:
Haram Manyarah Waja Sampai Kaputing
حرام ماڽرح واج سمڤأي كاڤوتيڠ
(Boso Banjar: Tetep semangat lan kuwat koyo baja wiwit - wiwitan nganti pungkasan)
Dina dadi14 Agustus 1950
Kutha krajanBanjarbaru
Tlatah
 - Gunggung ambané37.530,52[1] km2
Cacah jiwa
 - Gunggung3.920.393[2] (2015)
Pamaréntahan
 - GubernurSahbirin Noor
 - WagubMuhidin
 - Ketua DPRDNoormiliyani A. Sulaiman
 - SèkdaArsyadi
 - Kutha- Banjarmasin
- Banjarbaru
APBD
 - DAURp. 1.063.511.441.000.-
Démografi
 - ÉtnisBanjar (74,34%)
Jawa (14,51%)
Bugis (2,81%)
Dayak (2,23%)
Madura (1,47%)
Mandar (1,10%)
Sunda (0,68%)
Tionghoa (0,36%)
Batak (0,34%)
Bali (0,33%)
Lain-lain (1,82%) [3]
 - AgamaIslam 96.23%
Hindu 1.61%
Kristen Protèstan 1.26%
Katolik 0.57%
Buddha 0.33%[4]
 - BasaBasa Banjar (bjn), Basa Indonésia (id)
Lagu dhaèrahAmpar-Ampar Pisang, Paris Barantai
Omah tradhisionalRumah Bubungan Tinggi
Gaman tradhisionalKeris
Situs wèbwww.kalselprov.go.id

Géografi besut

Provinsi Kalimantan Kidul Kidul dumunung ana ing sisih kidul pulo Kalimantan, duwé wewatesan:

    Jembaré provinsi iki ± 37.377,53, ana ing sajeroning 114°19'33" — 116°33'28" Bujur Wétan lan 1°21'49" — 1°10'14" Lintang Kidul.

    Daerah Tingkat II besut

    1. Kabupatèn Balangan
    2. Kabupatèn Banjar
    3. Kabupatèn Barito Kuala
    4. Kabupatèn Hulu Sungai Kidul
    5. Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
    6. Kabupatèn Hulu Sungai Lor
    7. Kabupatèn Kotabaru
    8. Kabupatèn Tanah Laut
    9. Kabupatèn Tabalong
    10. Kabupatèn Tanah Bumbu
    11. Kabupatèn Tapin
    12. Kutha Banjarbaru
    13. Kutha Banjarmasin

    Deleng uga besut

    Pranala njaba besut

    Cathetan sikil besut

    1. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2016-09-17. Dibukak ing 2017-10-05.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
    2. "Kalimantan Selatan Dalam Angka 2016"". Diarsip saka sing asli ing 2017-07-19. Dibukak ing 2017-10-05.
    3. Aris Ananta, Evi Nurvidya Arifin, M. Sairi Hasbullah, Nur Budi Handayani, dan Agus Pramono (2015). Demography of Indonesia’s Ethnicity. Institute of Southeast Asian Studies dan BPS – Statistics Indonesia.{{cite book}}: CS1 maint: multiple names: authors list (link)
    4. ""Provinsi Kalimantan Selatan Dalam Angka 2016". Diarsip saka sing asli ing 2017-07-19. Dibukak ing 2017-07-09.
    5. kalsel.bps.go.id Luas Wewengkon Kalimantan Selatan menurut BPS