Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Kulon Praga

kabupatèn ing provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonésia
(Kaelih saka Kulon Praga)

Kabupatèn Kulon Praga (Jawa: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦑꦸꦭꦺꦴꦤ꧀ꦥꦿꦒ) iku kabupatèn ing Daérah Istiméwa Yogyakarta, pernahé ing sisih kulon DIY, kutha Wates iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Girimulya, Galur, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 586,27 km².

Kulon Praga
Kabupatèn
Sesanti: Binangun
Pernahé Kulon Praga ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Pernahé Kulon Praga ing Daerah Istimewa Yogyakarta
Koordhinat: 7°49′36″S 110°09′51″E / 7.8266798°S 110.1640846°E / -7.8266798; 110.1640846Koordhinat: 7°49′36″S 110°09′51″E / 7.8266798°S 110.1640846°E / -7.8266798; 110.1640846
NagaraIndonésia
ProvinsiDaerah Istimewa Yogyakarta
Gabung15 Oktober 1951[1]
Kutha krajanWates
Kacamatan
Laladan
 • Gunggung586.27 km2 (226.36 sq mi)
Cacah warga (2014)
 • Gunggung404.155
 • Pepadhet690/km2 (1,800/sq mi)
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos55000
Kodhe laladan+62 274
Plat montorAB
Situs wèbwww.kulonprogokab.go.id

GéografiBesut

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Kulon Praga katata sajeroning 12 kacamatan, 88 désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Kulon Praga ya iku:

RéferènsiBesut

  1. Dikukuhaké ing UU No. 15 Taun 1950 bab Pembentukan Daerah Kabupaten dalam Lingkungan Daerah Istimewa Yogyakarta

Pranala njabaBesut