Mikoyan-Gurevich MiG-17 (basa Rusia:Микоян и Гуревич МиГ-17) (kodhe NATO "Fresco") iku pesawat tempur jèt Uni Soviyet sing aktif wiwit taun 1952. Pesawat iki minangka pangembangan saka MiG-15. Indonésia tau duwé pesawat jinis iki.

MiG-17
MiG-17 landing by StuSeeger.jpeg
MiG-17 kang ana ing Angkatan Udara Polen kang direstorasi
 Tipe MiG-17
 Produsen Mikoyan-Gurevich
 Pisanan mabur 14 Januari 1950
 Dikenalaké Oktober 1952
 Status Pensiun
 Pemakai Soviet Air Force
 Acuan Mikoyan-Gurevich MiG-15

Montor Mabur Produksi Mikoyan GurevichBesut

 
MiG-17F ing Pangkalan Udara Scott, Illinois.

JinisBesut

  • I-300 - Prototip
  • MiG-17 (Fresco-A) - Jinis tempur dhasar
  • MiG-17A - Ditenagai mesin Klimov VK-1A kang disempurnakake lan duwé umur airframe tuwa dhéwé
  • MiG-17AS - Versi multiperan. Dijangkepirudal udara-angka akasa K-13 utawa roket ing darat
  • MiG-17P (Fresco-B) - Jinis tempur ing saben cuaca kanthi duwé radar Izumrud
  • MiG-17F (Fresco-C) - Jinis tempur dhasar kanthi dipirantèni mesin VK-1F minangka migunakaké afterburner
  • MiG-17PF (Fresco-D) - Jinis ing sembarang cuaca kanthi radar Izumrud lan mesin VK-1F (gabungan versi P lan F)
  • MiG-17PM/PFU (Fresco-E) - Versi tempur, dijangkepi rudal Kaliningrad K-5 (kode NATO: AA-1 "Alkali")
  • MiG-17R - Jinis intai kanthi mesin VK-1F lan kodhak
  • MiG-17SN - Jinis eksperimental minangka dijangkepi kanon 23 mm.
  • Shenyang J-5 (RRC)
  • PZL-Mielec Lim-6 (Polen)

OperatorBesut

 
Operator MiG-17
  Afghanistan
  Albania
  Aljazair
  Angola
  Bangladesh
  Bulgaria
  Burkina Faso
Cithakan:CAM
  Republik Rakyat Cina
  Republik Kongo
  Kuba
Cithakan:CZS
Cithakan:DDR
  Mesir
  Etiopia
Cithakan:GUI
Cithakan:GBS
  Indonésia
  Irak


  Hungaria
Cithakan:LBA
Cithakan:MAD
Cithakan:MLI
Cithakan:MGL
Cithakan:MAR
  Mozambik
Cithakan:NGA
  Korea Utara


  Pakistan
  Polen
  Romania
Cithakan:SOM
Cithakan:Country data Somaliland
  Uni Soviet
  Sri Lanka
  Sudan
  Suriah
  Tanzania
Cithakan:UGA
  Vietnam
Cithakan:YEM
Cithakan:ZIM

Spesifikasi (MiG-17F)Besut

 
MiG-17 digambarake saka 3 ing sisih kang bedha
 
Mesin Klimov VK-1

Cithakan:Aircraft specifications


Cithakan:Pesawat militèr-stub