Setatsiyun Tulungagung

Setatsiyun ing Jawa Wétan


Setatsiyun Tulungagung (TA) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing dununge ing Kampungdalem, Tulungagung, Tulungagung ; ing keduwuran +85 meter, kalebu Daerah Operasi Madiun VII . Setatsiyun iki dununge ora adoh saka Alun-alun Tulungagung lan kantor Pamrentah Kabupaten Tulungagung.

Stasiun Tulungagung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TA.png
  • Singkatan: TA
  • Nomor: 5014
Stasiun Tulungagung 2020.jpg
Tampak depan Stasiun Tulungagung, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènTulungagung
KecamatanTulungagung
KelurahanKampungdalem
AlamatDl. Pangeran Antasari No. 7
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VII Madiun
Kelas setasiunI[1]
PunggelanTA
Nomer setasiun5014
Dhuwuring stasiun+85 m
Kilometer
LayananGajayana (reguler & tambahan), Brawijaya, Singasari, Brantas, Malabar, Kertanegara, Malioboro Ekspres, Majapahit, Matarmaja (reguler & tambahan), Kahuripan, Dhoho, dan Parcel ONS Tengah
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung dan pengubahan jadwal keberangkatan di loket. Tersedia fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 1: sepur lurus)
Kathahing peron2 (satu peron sisi dan satu peron pulau yang sama-sama cukup tinggi)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

PapanBesut

Setatsiyun Tulungagung duwe telung jalur sepur kanthi garis 1 minangka jalur lurus. Sadurunge, setatsiyun iki duwe limang jalur aktif kanthi baris 4 lan 5 sing digunakake kanggo mbukak lan mbongkar barang ing taun 1995, nanging kalorone jalur kasebut saiki wis dibubarake. Sawijining literatur nyatakake manawa setatsiyun iki sadurunge duwe luwih saka limang baris. Ing taun 1970-an, setatsiyun iki minangka setatsiyun kelas gedhe kanthi fasilitas prasarana pendukung kayata jembatan timbangan, menara banyu (saiki isih ana), rotator rel, lan depot lokomotif . Sajrone jaman Hindia Walanda, setatsiyun iki minangka setatsiyun cabang sing nyambungake kutha Tulungagung ing sisih kidul menyang Popoh lan sisih kulon karo Kabupaten Trenggalek (rute Tulungagung-Tugu ) - jalur cabang iki saiki wis dinonaktifake ing taun 1930an nanging sisa-sisa isih bisa ditemokake, sanajan mung sawetara.

Jadwal sepurBesut

Iki jadwal sepur ing Setatsiyun Tulungagung wiwit 1 April 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur Reguler
No. Sepur Sepur Tumuju Kelas Teka Mangkat
282 Matarmaja Malang (ML) Ekonomi 00.00 00.02
170 Kertanegara Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 00.59 01.01
110 Brantas Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi 02.14 02.16
74 Brawijaya Malang (ML) Eksekutif 02.59 03.01
120 Malabar Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 04.32 04.34
72 Gajayana Eksekutif & Luxury 05.18 05.20
102 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus 06.47 06.49
252 Majapahit Malang (ML) Ekonomi Plus 08.38 08.41
169 Kertanegara Purwokerto (PWT) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 10.28 10.30
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Ekonomi 11.57 12.00
284 Kahuripan Blitar (BL) Ekonomi 12.27 12.29
172F Malioboro Ekspres Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 12.52 12.58
109 Brantas Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi 12.56 13.00
71 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) liwat Purwokerto (PWT) Eksekutif & Luxury 16.23 16.25
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 16.39 16.41
101 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Purwokerto (PWT) Eksekutif & Ekonomi Plus 17.05 17.07
73 Brawijaya Jakarta Gambir (GMR) liwat Semarang Tawang (SMT) Eksekutif 17.57 17.59
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 19.14 19.16
251 Majapahit Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Ekonomi Plus 20.36 20.38
171F Malioboro Ekspres Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 22.12 22.14
  • Sepur antarkutha tambahan (beroperasi pas ba'dan lan natal-taun anyar; kadang uga pas dina prei nasional utawa pungkasaning minggu tartentu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
7006A Gajayana Tambahan Malang (ML) Eksekutif 12.01 12.04
7005B Jakarta Gambir (GMR) 19.47 19.50
Sepur Dhoho
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Blitar Menyang Kertosono-
Surabaya Kota liwat Kediri
359/352 09.46 09.49 351/360 05.03 05.11
361/354 13.42 13.46 353/362 11.05 11.08
363/356 16.00 16.03 355/364 14.24 14.27
365/358 22.08 22.16 357/366 17.40 17.43

ParipustakaBesut

  1. PT. Kereta Api Indonesia (Persero) (2019). Selayang Pandang PT KAI (Persero) Daop 7 Madiun Tahun 2019 (PDF). e-PPID PT Kereta Api Indonesia.