Arema Indonésia, rumiyin ingkang nama Arema Malang, inggih punika sawijining klub bal-balan ingkang gadhah markas ing Malang, Jawi Wétan, Indonésia. Arema dipunadegaken rikala tanggal 11 Agustus 1987, Arema kagungan jejuluk "Singo Edan" .Arema main wonten ing Stadion Kanjuruhan lan Stadion Gajayana. Arema minangka klub satunggal kutha kaliyan Persema Malang. Wonten ing musim 2010-11, ing adicara launching sempet migunakaken nama Arema FC,[1] ananging 2 dinten candhakipun wangsul malih dhateng nama Arema Indonésia.[2]

Arema Indonésia
Logo Arema
Jeneng dawa Arema Indonésia
Paraban Singo Edan
Yasa 11 Agustus 1987
Stadhiyon Stadion Gajayana (IPL)
Stadion Kanjuruhan (ISL)
Malang, Indonésia
Momotan 35.000 (IPL)
40.000 (ISL)
Baku Indonésia YAYASAN AREMA INDONESIA
Liga Liga Prima Indonésia
Liga Super Indonésia
2011-12
2011-12
3 (IPL)
12 (ISL)
Sana jaringan [[1]<br%20/>[2] Kaca tepas klUb]
Kandhang
Njaban
Current season

Wiwit ndhèrèk wonten ing bal-balan nasional, Arema sampun dados ikon saking warga Malang Raya (Kota Malang, Kabupatèn Malang, Kota Batu) lan sakitaripun. Minangka perwujudan saking simbol Arema, mèh wonten ing saben sudut kutha dumugi gang-gang kalit wonten patung lan gambar singa.[3] Kelompok suporteripun jejuluk Aremania lan Aremanita (kanggé pendukung wanita)

Isi

SajarahBesut

Nama Arema lan masa KarajanBesut

Nama Arema inggih punika legenda Malang. Inggih punika Kidung Harsawijaya ingkang kaping pisanan nyathet nama mau, inggih punika cariyos babagan Patih Kebo Arema rikala Singosari ddipunparèntah déning Raja Kertanagara. Prestasi Kebo Arema gilang gemilang. Piyambakipun ngasoraken pemberontakan Kelana Bhayangkara kados ingkang sinerat wonten ing Kidung Panji Wijayakrama dumugi sadaya pambrontak sirna kados godhong kapangan uler. Mekaten ugi pemberontakan Cayaraja kados ingkang sinerat wonten ing kitab Nagarakretagama. Kebo Arema ugi ingkang dados penyangga pulitik ekspansif Kertanagara. Sesarengan kaliyan Mahisa Anengah, Kebo Arema ngasoraken Karajan Pamalayu ingkang pusatipun wonten ing Jambi. Lajeng saged nguwaosi Selat Malaka. Sajarah heroik Kebo Arema panci kasilem. Buku-buku sajarah namung nyathet Kertanagara minangka raja paling ageng wonten ing krajan Singosari, ingkang pusat pamarèntahanipun caket kutha Malang.

Lelampahan Arema ing ISLBesut

 
Monumen Singa Bola saking warga ingkang dipundedikasikaken kanggé Arema

Kompetisi Liga Super Indonésia kaping 1 2008-2009 Arema wonten ing urutan kaping 10. 2 wulan sasampunipun kompetisi pungkasan, tanggal 3 Agustus 2009 ing Hotèl Santika Malang pemilik klub Arema, PT Bentoel Investama, Tbk nglepasaken Arema dhateng kumpulan tiyang-tiyang peduli tumrap Arema (konsorsium).[4] Pelepasan Arema punika minangka dampak saking panyadean saham mayoritas PT Bentoel Investama, Tbk. dhateng British American Tobacco. Sadèrèngipun wonten wacana kangè nggabungaken Arema kaliyan Persema Malang dados 1, ananging dipuntampik déning Aremania. Arema nalika musim kompetisi 2009-10 ingkang dipunlatih déning Robert Rene Alberts pikantuk gelar Juara Liga Super Indonésia lan Runner-up Piala Indonésia.

PemainBesut

Skuad sapunikaBesut

IPLBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
8   MF Fariz Bagus Dhinata
9   MF Roman Chmelo
11   FW Ahmad Amiruddin
13   FW Jaya Teguh Angga
21   DF Irfan Raditya
22   MF Putut Waringin Jati
24   MF Legimin Raharjo (Captain)
30   GK Deniss Romanovs
33   GK Dede Sulaiman
45   GK Aji Saka
47   MF Anggo Yulian
48   MF Marko Krasić
No. Pos. Jeneng
-   DF Usep Munandar
-   DF Leonard Tupamahu
-   DF Waluyo
-   DF Rendi Siregar
-   MF Wahyu Gunawan
-   MF Feri Aman Saragih
-   MF Juan Revi
-   MF Asmar Abu
-   FW Noh Alam Shah
-   FW Budi Sudarsono
-   FW Monieaga Bagus
Delengen uga: Arema FC U-21

ISLBesut

Lihat: Pratélan transfer sepak bola Indonésia 2011-12
Per 15 Oktober 2012..[5]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Kurnia Meiga Hermansyah
2   DF Purwaka Yudhi Pratomo
6   DF Thierry Gathuessi
7   FW Gregory Junior Nwokolo
8   MF Egi Melgiansyah
9   FW Alberto Gonçalves Da Costa
10   FW Cristian Gonzáles
11   MF Dedi Kusnandar
12   MF Hendro Siswanto
13   DF Hasyim Kipuw
15   FW Sunarto
16   FW Qischil Gandrum Minny
17   MF Joko Sasongko
19   DF Benny Wahyudi
21   GK I Made Kadek Wardana
No. Pos. Jeneng
23   DF Gilang Ginarsa
31   GK Achmad Kurniawan
32   DF Victor Igbonefo
40 Cithakan:Country data Saint Kitts and Nevis FW Keith Gumbs
41   FW Dendi Santoso
44   MF I Gede Sukadana Pratama
45   DF Yericho Christiantoko
50   FW Reza Mustofa Ardiyansyah
53   DF Munhar
69   GK M. Natshir Fadhil Mahbuby
86   MF Muhammad Ridhuan
87   DF Johan Ahmad Al-Farizi
88   MF Irsyad Maulana
99   MF Engelbert Sani

PrestasiBesut

GelarBesut

  • Runner up (1): 1992
  • Juara (1): 1992/93
  • Juara (1): 2004
  • Juara (2): 2005, 2006
  • Runner up (1): 2010
  • Runner up (1): 2008
  • Juara (1): 2007

PenghargaanBesut

  • Tabloid Bola Best Team Award (2): 2006, 2007

Rekor Kemenangan-Kekalahan _Paling AgengBesut

MenangBesut

  • (Kandhang) 19-06-2011 Bontang FC (8-0)[6]
  • (Tandhang) 02-10-2010 Bontang FC (5-0)[7]

KalahBesut

  • (Kandhang) 28-02-2009 Persipura (0-5)
  • (Tandhang) 26-01-2003 Persipura (0-6)
  • (Tandhang) 07-03-2011 Persipura (1-6)

Partisipasi ing Level AsiaBesut

Pemain KondhangBesut

LokalBesut

AsingBesut

AFCBesut

CAFBesut

CONMEBOLBesut

UEFABesut

Mantan pemainBesut

PengelolaBesut

  • Lucky Acub Zaenal (1987-2003)
  • Ir. Lucky Acub Zaenal/H.M Mislan (1995-1996)
  • PT Bentoel Investama Indonésia, Tbk (2003-2009)
  • Konsorsium (2009-2011)
  • IPL: Grup Ancora (2011-) ISL: Arema Cronous(2012-)

Besut

Besut

Besut

Cathetan sukuBesut

Pranala njawiBesut