Kabupatèn Prabalingga

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia
(Kaelih saka Probolinggo)
Aksara Latin
     

Kabupatèn Prabalingga (Pegon: كابوڤاتين ڤراباليڠڮا, Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦥꦿꦧꦭꦶꦁꦒ, panulisan sajeroning basa Indonésia: kabupatèn Prabalingga) iku kabupatèn ing Jawa Wétan. Kraksaan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.696,17 km². Kabupatèn Prabalingga topografine antara liya yaiku padunungan, pasawahan, pategalan, lan liya-liyané.[2]

Prabalingga
كابوڤاتين ڤراباليڠڮا
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦥꦿꦧꦭꦶꦁꦒ
Kabupatèn
Official seal of Prabalingga كابوڤاتين ڤراباليڠڮا ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦥꦿꦧꦭꦶꦁꦒ
Lambang
Sesanti: Prasadja Ngesti Wibawa
ꦥꦿꦱꦗꦔꦺꦱ꧀ꦠꦶꦮꦶꦧꦮ
Locator kabupaten probolinggo.png
Pernahé Prabalingga ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi18 April 1746
Kutha krajanKraksaan [1]
Pamaréntahan
 • BupatiHj. Puput Tantriana Sari, S.E.
 • Wakil BupatiDrs. H. Ahmad Timbul Prihanjoko
Laladan
 • Gunggung1,696,17 km2 (654,89 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung1,095,370
 • Pepadhet0,65/km2 (1,7/sq mi)
Bebrayan
 • WongMadura, Jawa, Tengger, lan liya-liya
 • BasaMadura, Jawa, Tengger, lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha, Kong Hu Cu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 335
Plat montorN
Situs wèbwww.probolinggokab.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

112° 51'-113° 30' Bujur wétan lan 7° 40'-8° 10' Lintang kidul

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Prabalingga ketata saking 24 kacamatan, 5 kalurahan lan 325 désa. Kacamatan-kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Kagunan lan BudayaBesut

Panganan lan plesiranBesut

Deleng ugaBesut

ReferensiBesut

  1. Peraturan Pemerintah Nomor 2 Tahun 2010 tentang Pemindahan ibu kota Kabupaten Probolinggo dari wilayah Kota Probolinggo ke wilayah Kecamatan Kraksaan, Kabupaten Probolinggo, Provinsi Jawa Timur
  2. Kabupaten Prabalingga, Admin. "Kahanan Geografis". Kabupaten Prabalingga. Dibukak ing 2021-10-11.

Pranala njabaBesut