Setatsiyun Karawang

Setatsiyun Karawang (KW) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Nagasari, Karawang Kulon, Karawang. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +16 m iki klebu ning njero Daérah Operasi I Jakarta lan mrupakan setatsiyun sing berlokasi paling kulon ing Kabupaten Karawang.

Stasiun Karawang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KW.png
  • Singkatan: KW
  • Nomor: 0520
Karawang STA.jpg
Stasiun Karawang 2021
Letak
PropinsiJawa Kulon
KabupatènKarawang
KecamatanKarawang Barat
KelurahanNagasari
AlamatDalan Arif Rahman Hakim
Sujarah
Bukak1898
Dibukak maneh28 Oktober 1930 (bangunan anyar)
Jeneng saderengeStasiun Krawang
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunI[1]
PunggelanKW
Nomer setasiun0520
Dhuwuring stasiun+16 m
Kilometerkm 62+710 lintas JakartaJatinegaraCikampek
LayananSingasari, Jayabaya, Tawang Jaya Premium, Jaka Tingkir, Serayu (jadwal esuk arah Kroya-Purwokerto lan wengi arah Jakarta), Walahar Ekspres/Lokal Purwakarta, lan Jatiluhur/Lokal Cikampek
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peronSiji peron sisi lan telu peron pulo sing cendhak
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Koordhinat: 6°18′17.30″S 107°17′57.03″E / 6.3048056°S 107.2991750°E / -6.3048056; 107.2991750

Setatsiyun iki dadi setatsiyun utama panumpang ing kabupaten kasebut selain Setatsiyun Cikampek. Arsitektur setatsiyun iki bergaya 1920-an, mirip karo Setatsiyun Rambipuji ing Jember lan Setatsiyun Garut. Setatsiyun Karawang nduwe lima jalur sepur karo jalur 2 lan 3 mrupakan sepur lurus sarta jalur 5 sing minuju ning arah Depo Lokomotif Karawang.

Ing setatsiyun iki wonten bangunan depo lawas kanggo lokomotif trem uap. Ning arah kidul seka depo lawas (20 meter) didirikan depo anyar nyedak karo emplasemen setatsiyun. Depo anyar iki nduwe loro jalur rel sing terhubung ning jalur 4. Depo anyar iki dudu depo lokomotif, melainkan depo mekanik.

Layanan sepurBesut

PanumpangBesut

AntarkuthaBesut

Kelas campuranBesut
Kelas ekonomi plusBesut

Jaka Tingkir, menyang Jakarta lan menyang Sala

Kelas ekonomiBesut

Serayu, menyang Jakarta (jadwal wengi) lan menyang Kroya bersambung Purwakerta liwat Bandung (jadwal esuk)

LokalBesut

Papasan lan persusulanBesut

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Karawang per 1 April 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
108/105 Jayabaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 00.20 00.22
161F Tawang Jaya Premium Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 02.09 02.11
308/305 Serayu Ekonomi 02.25 02.35
101 Singasari Eksekutif & Ekonomi Plus 05.19 05.21
162F Tawang Jaya Premium Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 08.24 08.26
302/303 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwakerta (PWT) Ekonomi 10.32 10.34
257 Jaka Tingkir Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Plus 14.48 14.50
106/107 Jayabaya Surabaya Pasarturi (SBI) bersambung Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 17.41 17.43
102 Singasari Blitar (BL) 18.41 18.43
258 Jaka Tingkir Sala Purwasari (PWS) Ekonomi Plus 19.16 19.18
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Sepur Walahar Ekspres/Lokal Purwakarta
Menyang Cikarang Menyang Purwakarta
383 06.01 06.03 384 06.14 06.16
385 10.04 10.06 386 07.25 07.27
387 14.23 14.25 388 11.46 11.48
389 15.41 15.50 390 16.02 16.04
391 18.40 18.42 392 19.02 19.11
Sepur Jatiluhur/Lokal Cikampek
Menyang Cikarang Menyang Cikampek
393 04.49 04.51 394 20.38 20.47

Pratuduh rujukanBesut

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.