Xabi Alonso

Xabi Alonso Olano (lair ing Tolosa, Spanyol, 25 Novèmber 1981; umur 39 taun) inggih punika salah satunggalipun juru main bal-balan ingkang gadhah dhuwur 183 cm saking Spanyol.[1][2] Sapunika Xabi Alonso ndhérék tim bal-balan ing klub Real Madrid.[1] Xabi Alonso punika juru main tengah bertahan ingkang sapunika main ing Real Madrid, sadéréngipun main ing Liverpool. Agustus taun 2009, Xabi Alonso dipunsadé dhateng Real Madrid kanthi regi 30 juta Euro.[1] Ing tim Real Madrid panjenenganipun nganggé nomer punggung 22.[1] Alonso taksih putranipun mantan bintang Barcelona Miguel Angel 'Periko' Alonso lan sadhérékipun juru main bal Bolton Wanderres, Mikel.

Xabi Alonso
Los Caminos del fútbol. Xabi Alonso (39666778464).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Xabier Alonso Olano
Dhuwur 6 ft 0 in (1.83 m)
Posisi main Glandhang tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka 22
Karir nom
Antiguoko
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2004
2000–2001
2004–2009
2009–2014
2014-2018
Real Sociedad
Eibar (pinjaman)
Liverpool
Real Madrid
F.C. Bayern Muenchen
119 0 (9)
14 0 (0)
143 0 (15)
61 0 (3)
117 (9)
Tim nasional
2003–2014 Spanyol 064 0(15)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16 Sèptèmber 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 September 2009

Kariripun Xabi AlonsoBesut

Xabi Alonso ndhérék klub Real Sociedad ing mangsa 1999-2000.[1] Ing mangsa 2000-2001 Xabi Alonso dipunampilaken dhateng klub Eibar SD.[1] Sasampunipun main ing Eibar SD, Xabi Alonso wangsul malih ndhérék klub Real Sociedad.[1] Xabi Alonso Xabi Alonso pikantuk kanugrahan menang ing Liga Champions lan Piala FA nalikanipun ndhérék klub Liverpool.[3] Sapunika Xabi Alonso ndhérék klub Real Madrid.[3] Alonso ugi kalebet juru main bal tim Spanyol ingkang suksés ngrebut trophy Euro 2008 ing Austria lan Swiss.

PrestasiBesut

Liverpool

Spanyol

Real Madrid

  • Piala Copa Del Rey 2011
  • Juara La Liga 2012
  • Juara Liga Champion 2014

Jroning AngkaBesut

KlubBesut

Klub Mangsa Liga Piyala Piyala Liga Eropa Liyané Gunggung
Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Real Siciedad 1999–2000 0 0 1 0 0 0 1 0
2000–01 18 0 0 0 0 0 18 0
2001–02 29 3 0 0 0 0 29 3
2002–03 33 3 1 0 0 0 34 3
2003–04 34 3 0 0 8 1 42 4
Gunggung 114 9 2 0 8 1 124 10
Eibar (silih) 2000–01 14 0 0 0 0 0 14 0
Gunggung 14 0 0 0 0 0 14 0
Liverpool 2004–05 24 2 0 0 0 0 8 1 32 3
2005–06 35 3 5 2 0 0 11 0 2 0 53 5
2006–07 32 4 1 0 2 0 15 0 1 0 51 4
2007–08 19 2 3 0 1 0 4 0 27 2
2008–09 33 4 3 0 1 0 10 1 47 5
Gunggung 143 15 12 2 4 0 48 2 3 0 210 19
Real Madrid 2009–10 34 3 0 0 7 0 41 3
2010–11 34 0 7 1 11 0 52 1
2011–12 36 1 4 0 10 0 2 1 52 2
2012–13 28 0 7 0 10 0 2 0 47 0
2013–14 26 0 7 0 9 0 0 0 42 0
2014–15 0 0 0 0 0 0 2 0 2 0
Gunggung 158 4 25 1 47 0 6 1 236 6
Bayern Muenchen 2014–15 26 2 4 0 10 2 0 0 40 4
2015–16 26 0 4 1 8 1 1 0 39 2
2016–17 27 3 3 0 7 0 1 0 38 3
Gunggung 79 5 11 1 25 3 2 0 117 9
Gunggung karir 508 33 50 4 4 0 128 6 11 1 701 44

SpanyolBesut

Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Tim Nasional Spanyol
2002–03 1 0
2003–04 10 0
2004–05 6 0
2005–06 12 1
2006–07 8 0
2007–08 10 2
2008–09 14 4
2009–10 15 4
2010–11 10 1
2011–12 16 3
2012–13 5 0
2013–14 6* 1
Gunggung Karir 114 16

Gol InternasionalBesut

Nomer Surya Papan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1 14 Juni 2006 Zentralstadion, Leipzig, Jerman   Ukraina 1–0 4–0 Piyala Donya 2006
2 20 August 2008 Stadhion Parken, Kopenhagen, Denmark   Dhènemarken 1–0 3–0 Kekancan
3 3–0
4 1 April 2009 Stadhion Ali Sami Yèn, Istanbul, Turki   Turki 1–1 2–1 Kuwalifikasi Piyala Donya FIFA 2010
5 28 Juni 2009 Stadhion Royal Bafokeng, Rustenburg, Afrika Kidul   Afrika Kidul 3–2 3–2 Piyala Konfédhérasi FIFA 2009
6 14 Novèmber 2009 Stadhion Vicente Calderón, Madrid, Spanyol   Argèntina 1–0 2–1 Kekancan
7 2–1
8 29 May 2010 Tivoli-Neu, Innsbruck, Austria   Arab Saudi 2–1 3–2 Kekancan
9 8 Juni 2010 Stadhion Nueva Condomina, Murcia, Spanyol   Polen 3–0 6–0 Kekancan
10 7 Juni 2011 Stadhion José Antonio Anzoátegui, Puerto la Cruz, Venezuela Cithakan:Country data VEN 3–0 3–0 Kekancan
11 10 Agustus 2011 Stadhion San Nicola, Bari, Itali   Itali 1–1 1–2 Kekancan
12 7 Oktober 2011 Generali Arena, Praha, Républik Céko   Républik Céko 2–0 2–0 Kuwalifikasi Euro 2012
13 30 Mèi 2012 Stadhion de Suisse, Bern, Swis   Koréa Kidul 2–1 4–1 Kekancan
14 23 Juni 2012 Donbass Arena, Donetsk, Ukraina   Prancis 1–0 2–0 UEFA Euro 2012
15 2–0
16 13 Juni 2014 Arena Fonte Nova, Salvador, Brasil   Nèderlan 1–0 1–5 Piyala Donya FIFA 2014

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  2. [hhttp://www.goal.com/id-ID/people/spain/1766/xabi-alonso Xabi Alonso](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  3. a b Xabi Alonso(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)

Pranala njawiBesut